Nu folosi niciodată odorizanți de cameră: Mai bine prepară un parfum natural în 5 pași ușor de urmat!

Spray-urile de cameră cu miros de brad, petale de trandafir, prospețimea dimineții, briză de mare și alte minunății, pot fi găsite aproape în fiecare casă. Da, acestea sunt ieftine, durabile, aparent inofensive, dar în spatele parfumului îmbietor și frumos se ascund multe subtanțe toxice și dăunătoare.

Mai bine zis, nu se ascund deloc, fiindcă dacă vei studia un pic eticheta acestora, vei descoperi: fenol, formaldehidă, ftalați și alte componente cancerigene care pătrund în organism prin plămâni și piele.

Citește și: Primul pas pe care trebuie să-l faci ca în casa ta să miroase a succes și prosperitate!

Odorizant de cameră făcut în casă

Dar stai liniștită, există o metodă eficientă de a păstra aroma plăcută și atmosfera cordială în casa ta, fără să apelezi la substanțe chimice dăunătoare – întotdeauna poți confecționa un difuzor natural de aromă.

Acesta va aduce prospețimea dimineții la care visai atât de mult, va neutraliza toate mirosurile neplăcute și va proteja hainele de molii, toate astea ținând cont de sănătatea ta.

Cum să faci un odorizant natural cu ulei esențial?

Dacă vei căuta un pic, la sigur vei găsi prin casă câteva borcănașe frumoase pe care nu le folosești la nimic. Ei bine, iată că le-am găsit o întrebuințare potrivită.

În câteva minute le poți transforma ușor într-un difuzor de aromă pe bază de bicarbonat de sodiu. De ce bicarbonat? Deoarece acesta menține proprietățile diferitor arome pentru o perioadă mai lungă de timp.

Citește și: Uleiul de cocos pentru ten: Scapă de riduri în doar 30 de zile!

Vei avea nevoie de câteva borcănașe, 200 g de bicarbonat și uleiuri esențiale la discreția ta.

Pasul 1. Toarnă în borcan un strat de 1 centimetru de bicarbonat de sodiu.

Pasul 2. Adaugă în borcan 7-12 picături de ulei esențial.

Pasul 3. Închide recipientul și agită-l ca să se amestece bine, iar apoi, lasă soluția intactă timp de 24 de ore.

Pasul 4. Fă câteva găuri în capac, folosind un cui și un ciocan sau instrumente mai sofisticate.

Pasul 5. Inspiră adânc din noua mireasmă a casei tale.

De asemenea, poți să nu acoperi borcanul cu un capac și să pui în interiorul acestuia o lumânare parfumată de ceai pentru un efect și mai convingător. Lumânarea va încălzi aerul din borcan și va satura aroma.

Citește și: 10 Plante de cameră care vor crea microclimatul perfect în casa ta!

Odorizant pentru cameră cu miros de cafea

Adori mirosul de cafea? De ce să nu lași această aromă să-ți învăluie subtil întreaga casă, transformând locuința într-un loc îmbietor și confortabil în care să revii de fiecare dată cu cea mai mare plăcere? Mai ales că acest lucru se poate face foarte ușor. Umple câteva borcănașe, vaze, farfurii cu boabe prăjite de cafea și așează-le discret prin toată casa.

Difuzor cu uleiuri esențiale

Iar dacă te dai în vânt după citrice, poți face același lucru cu portocale și lămâi, mai ales că acestea au și un efect antiinflamator foarte pronunțat.

Vei avea nevoie de o portocală mare, 3-5 picături de ulei esențial de portocală, o linguriță de scorțișoară măcinată și câțiva muguri de garoafe.

Citește și: 11 Coafuri simple și stilate, pe care le poți face în doar câteva minute!

Pasul 1. Taie vârful portocalei.

Pasul 2.  Cu ajutorul unei lingurițe, extrage tot conținutul acesteia, astfel încât să rămână doar coaja.

Pasul 3. În interiorul portocalei, adaugă mugurii, scorțișoara, câteva picături de ulei esențial și așează difuzorul unde îți place cel mai mult.

Un difuzor natural de arome va transforma complet atmosfera din casa ta, iar cel mai important, îți va menține sănătatea!