Nu cumpăra pantofii dacă observi aceste detalii: 5 semne că nu ți se potrivesc

“Dă-i unei fete pantofii potriviți și va putea cuceri lumea” – Marilyn Monroe. Pantofii sunt cea mai importantă piesă din garderoba unei femei. Ei sunt atotputernici. O pereche potrivită de pantofi îți poate corecta postura, îmbunătăți starea de spirit și crește încrederea de sine. Dar ce înseamnă o pereche potrivită de pantofi? Mai întâi de toate, înseamnă o pereche care nu strânge! Dacă observi aceste 5 semne la pantofi, să știi că încălțămintea te va strânge în viitor.

1. Sunt prea mici

Sună amuzant, dar multe femei sunt gata să treacă cu vederea peste acest aspect. Un studiu realizat de Universitatea din Illinois a arătat că 6 din 10 femei sunt gata să rabde chiar și o mărime mai mică pentru pantofii doriți. Iar 2 din 10 femei sunt gata să încalțe pantofi și mai mici. Însă oricât de frumoși ar fi pantofii, și oricât de mare ar fi ispita, e naiv să crezi că îi poți purta des pe termen lung. De regulă, femeile îi poartă numai o dată.

2. Te incomodează când mergi

Atunci când măsori pantofii nu uita că lungimea degetelor de la picioare poate să difere puțin (de la un picior la altul). De aceea, contează să încerci ambii pantofi. De asemenea, se recomandă să te plimbi puțin în pantofi, pentru că disconfortul se manifestă anume în mișcare. Și e naiv să crezi că acest lucru se poate schimba în timp. Dacă pantofii te incomodează câtuși de puțin, alege alt model sau asigură-te că sunt din piele naturală.

3. Sunt din materiale sintetice

Spuneam mai devreme că dacă pantofii te strâng, ar fi bine ca cel puțin să fie din piele naturală. Pantofii confecționați din materiale naturale precum piele, piele întoarsă sau bumbac sunt nu numai frumoși și rezistenți, ci și confortabili și siguri pentru picioarele tale. Un astfel de material tinde să se extindă în timp și să ia forma piciorului, spre deosebire de materialele sintetice, care rămân rigide și creează disconfort.

4. Sunt cusuți prost

Fii atentă la cusătură. Pe interior cusătura nu trebuie să înțepe. De fapt, nu trebuie să fie palpabilă deloc. La urma urmei, vorbim de confortul și sănătatea ta. Cusătura trebuie să fie rezistentă, dar abia sesizabilă. Iar decorul în sine ar trebui să fie moale și plăcut din punct de vedere tactil. Nu uita că pentru femeia contemporană contează nu doar aspectul, ci și confortul. E foarte important să te simți bine în pantofi.

5. Tălpile se îndoaie greu

Confortul depinde de talpă. De aceea, dacă picioarele tale obosesc mai repede decât de obicei, înseamnă că talpa pantofilor nu e de calitate. Pentru a verifica calitatea ei, îndoaie talpa pantofilor cu mâna. Metoda nu funcționează pentru pantofi cu tocuri, dar este utilă pentru mocasini, balerini, teniși sau adidași. Dacă talpa se îndoaie greu, picioarele tale vor avea de suferit.