Nu cumpăra blugii dacă observi aceste detalii: 9 semne că NU ți se potrivesc!

Blugii sunt un fel de simbol al democrației, haine pe care le poartă toată lumea, care pot fi purtate indiferent de context și de care nimeni nu se poate lipsi. E greu de imaginat o garderobă modernă fără blugi. Blugii sunt practici, universali și stilați. Dar cum să găsești un model care să-ți etaleze rafinamentul? Iată 9 reguli de care trebuie să ții cont!

1. Mărimea blugilor

Dacă blugii ți se par strâmți, nu te grăbi să renunți la ei. Blugii conțin elastan și cu timpul vor deveni mai largi. Deci dacă blugii te strâng puțin în talie, să știi că peste o săptămână vor fi ok. De altfel, dacă porți blugi din țesături elastice, să știi că ei trebuie să se întindă nu doar pe verticală, ci și pe orizontală, inclusiv buzunarele.

2. Greutatea blugilor

Ferice de cel care are un cântar la el. Blugii pentru adulți trebuie să cântărească aproximativ un kilogram, deoarece denimul este o țesătură densă și grea. Dacă blugii tăi sunt ușori ca o pană, să nu ai așteptări prea mari în ceea ce privește calitatea lor.

3. Cusătura și țesătura blugilor

Cusăturile interioare trebuie să fie drepte și robuste, bucla de la încheietura pantalonilor să fie lucrată bine, iar buzunarele să fie confecționate din țesătură densă, de calitate, să nu se spargă de la o pereche de chei. Exteriorul blugilor trebuie să aibă o culoare mai închisă decât interiorul. Motivul este că, în cazul denimului de calitate, se vopsesc doar fibrele exterioare, nu și cele interioare.

4. Furnitura blugilor

La prima vedere, niturile, lamele și cheița de la fermoar nu spun nimic. Dar dacă pe cheiță scrie YKK, ci nu TIT, MKK sau TLF – stai liniștită. YKK e cel mai bun producător de fermoare din lume, care colaborează cu așa branduri precum Levi’s, Mustang, Wrangler, Lee, Armani etc.  Fermoarul de la jeanși nu se va descheia niciodată singur, chiar dacă e încheiat doar pe jumătate sau cu greu ai tras blugii pe tine și burta pune o presiune enormă pe fermoar.

De asemenea, fii atentă la niturile de la jeanși. Rolul lor este de a spori rezistența blugilor și a le mări durata de viață. Pozițiile niturilor nu au fost alese întâmplător. Ele întăresc zonele vulnerabile ale blugilor, unde e mai mare riscul de rupere. Prin urmare, asigură-te că niturile străpung țesătura și se văd din interior.

5. Găicile blugilor

Chiar dacă pot fi purtați și fără curea, blugii au acele bentițe de stofă fixate în talie, prin care se petrece cureaua. De regulă, blugii au cinci bentițe pentru centură. Dacă au mai multe, e ok. Dacă au mai puține, înseamnă că pantalonii nu sunt de calitate. Nu vei putea petrece normal cureaua și blugii vor arăta caraghios.

6. Mărimea buzunarelor de la blugi

Buzunarele mici îți fac fundul mai mare, iar buzunarele mari îl fac mai mic. Cu cât distanța dintre buzunare este mai mare, cu atât șoldurile par mai late. Prin urmare, dacă ai șolduri generoase, încearcă să eviți blugii cu buzunare distanțate unul de altul, iar dacă ai șolduri înguste, aceste modele sunt ceea de ce ai nevoie pentru a adăuga volum fundului tău.

7. Înălțimea buzunarelor de la blugi

Cu cât mai sus sunt cusute buzunarele, cu atât mai rotund va arăta fundul tău. Evită modelele de blugi cu buzunare joase, deoarece vei arăta vulgar, ridicol și deplasat. Dar nu te arunca nici în cealaltă extremă. Cu cât buzunarele și unghiul de înclinare al acestora sunt mai mari, cu atât șoldurile vor arăta mai late. Un asemenea model nu se recomandă femeilor plinuțe și celor cu șolduri generoase.

8. Emblema blugilor

Emblema poate fi din piele sau material textil. Emblemele brodate sau în relief sunt un alt semn distinctiv al blugilor de calitate. Ele trebuie să fie bine cusute, fără ațișoare neascultătoare. De altfel, doar blugii adevărați au numele companiei inserat pe partea opusă a niturilor.

9. Culoarea blugilor

Dacă vrei un model universal, pe care să-l poți purta și la birou și în viața de zi cu zi, alege blugi de culoare închisă. Ei sunt la fel de universali și eleganți precum pantalonii negri, dar mult mai expresivi.

Citește și: Am comparat un model de blugi ce costă 20 de euro cu un model de 180! Rezultatul a fost neașteptat!