Nu cumpăra blugii dacă observi aceste detalii: 7 semne că blugii NU sunt de calitate!

Blugii – ce ne facem fără ei? Nu știu dacă există o piesă vestimentară mai versatilă și mai confortabilă decât blugii. Poate doar treningurile, însă alea nu le poți asocia cu nimic. Dar cum să recunoști din oceanul de oferte un model de blugi cu adevărat bun, care să-ți servească mulți ani înainte? Să știi că prețul nu e neapărat un indicator al calității. Iată 7 lucruri care îți pot simplifica alegerea!

Cum înțelegem dacă blugii sunt autentici?

#1. Ferice de cel care are un cântar la el. Blugii pentru adulți trebuie să cântărească aproximativ un kilogram, deoarece denimul este o țesătură densă și grea. Un metru pătrat de material cântărește 300-350 de grame. Dacă blugii tăi sunt ușori ca o pană, să nu ai așteptări prea mari în ceea ce privește calitatea lor.

#2. Fii atentă la fermoar. La prima vedere, niturile, lamele și cheița de la fermoar nu spun nimic. Dar dacă pe cheiță scrie YKK, ci nu TIT, MKK sau TLF – stai liniștită. YKK e cel mai bun producător de fermoare din lume, care colaborează cu așa branduri precum Levi’s, Mustang, Wrangler, Lee, Armani etc.

#3. Atenție la niturile de la jeanși. Rolul lor este de a spori rezistența blugilor și a le mări durata de viață. Pozițiile niturilor nu au fost alese întâmplător. Ele întăresc zonele vulnerabile ale blugilor, unde e mai mare riscul de rupere. Prin urmare, asigură-te că niturile străpung țesătura și se văd din interior.

#4. De altfel, doar blugii adevărați au numele companiei inserat pe partea opusă a niturilor.

#5. Fermoarul de la jeanși nu se va descheia niciodată de sine stătător, chiar dacă e încheiat doar pe jumătate sau cu greu ai tras blugii pe tine și burta pune o presiune enormă pe fermoar.

#6. Cusăturile interioare trebuie să fie drepte și robuste, bucla de la încheietura pantalonilor să fie lucrată bine, iar buzunarele să fie confecționate din țesătură densă, de calitate, să nu se spargă de la o pereche de chei.

#7. Dacă porți blugi din țesături elastice, să știi că ei trebuie să se întindă nu doar pe verticală, ci și pe orizontală, inclusiv buzunarele.

Citește și: Am comparat un model de blugi ce costă 20 de euro cu un model de 180! Rezultatul a fost neașteptat!