Nu contează suprafața, ci cum o folosești: Iată cum să amenajezi o bucătărie mică

Pentru a optimiza spațiul din bucătărie, nu ai nevoie de designeri, renovări și soluții scumpe. Totul este mai simplu decât pare la prima vedere. Confortul este dat de detalii. Detaliu cu detaliu bucătăria devine frumoasă. Iată 10 detalii care vor optimiza spațiul din bucătăria ta.

Idei amenajare bucătărie mică

1. Montează un blat extensibil de bucătărie. Acesta nu ocupă mult spațiu, este practic, ușor de utilizat, ușor de întreținut și nu în ultimul rând – arată modern și elegant. De aceea, de cele mai multe ori poate fi folosit în loc de masă.

2. Și dacă putem extinde zona superioară a dulapului de bucătărie, de ce să nu o facem și jos? Un sertar cu rotile crește potențialul de stocare al bucătăriei și creează mai mult loc în apartament.

3. O etajeră extensibilă este perfectă pentru a umple spațiul îngust dintre dulap și perete. O asemenea construcție este utilă pentru depozitarea sticlelor, cerealelor sau a condimentelor.

4. Unii oameni însă merg mult mai departe și echipează dulapul cu sertare extensibile diagonale.

5. Mobilierul contemporan este foarte generos. Astăzi există o mulțime de soluții ergonomice, la prețuri loiale: sertare cu fronturi rotunjite și netede, dulapuri cu front comun, organizatoare pentru sticle și farfurii, blaturi extensibile, sertare cu extensie completă, dulapuri fără mânere, etajere înguste și multe altele.

6. Profită de nișe. Un astfel de decor arată modern și sofisticat.

7. Un alt element care poate fi transformat în zonă de luat masa este pervazul ferestrei. În locul unui pervaz de dimensiuni standard, poți monta un model extins, cu spațiu pentru picioare. Pervazul reinventat poate fi echipat cu scaune de tip bar, care sunt confortabile și arată bine cu orice decor.

8. Blatul de bucătărie poate fi extins în același mod.

9. Spațiul gol din spatele ușilor e mai util decât pare la prima vedere și e mare păcat să nu-l folosești. Capacele, strecurătoarea, tigăile și tocatorul pot fi ancorate de ușa dulapului de bucătărie.

1o. Folosește un front cu formă personalizată, fără mânere. Un asemenea truc vizual poate extinde chiar și o bucătărie îngustă, de doar 4 mp.