Nu contează suprafața, ci cum o folosești: Aceste 10 trucuri îți vor face apartamentul mai spațios!

Amenajarea unui apartament mic nu e o sarcină ușoară. Trebuie abordată cu responsabilitate dacă vrei să trăiești în confort. Într-o casă mică, fiecare centimetru contează și fiecare colț trebuie valorificat. Dar nu te descuraja, lucrurile stau mai simplu decât pare la prima vedere, mai ales când ai de unde te inspira. În continuare, vom discuta despre 10 șiretlicuri care îți pot da o mână de ajutor la amenajarea unui apartament mic.

#1. Folosește borcănașe magnetice pentru condimente.

Datorită acestui produs practic și stilat nu va mai fi nevoie să cauți prin sertare și dulapuri sau să te trezești subit fără provizii de scorțișoară. Totul este la vedere și la îndemână. Borcănașele vor optimiza spațiul și vor adăuga un farmec aparte bucătăriei tale.

#2. Transformă peretele lateral al dulapului în spațiu secret de stocare.

Meșterii adevărați știu că partea laterala a dulapului poate fi transformată lejer în spațiu de depozitare, unde poți ține mopul, suportul pentru rufe și diferiți agenți de curățare. Comod, practic, discret.

#3. Folosește peretele pentru a ține bicicleta.

Nu e o glumă. În țările occidentale mulți bicicliști își agață bicicleta de perete, în special iarna, când transportul este în stand by. Găsește un colț mai puțin valorificat al casei și ancorează bicicleta acolo.

#4. Profită de cârlige și clipsuri.

Uneori, lucrurile pot și trebuie să fie folosite altfel decât cere utilizarea lor convențională. De exemplu, clipsurile de birou în tandem cu o tijă metalică sunt bune pentru a valorifica pe deplin spațiul din bucătărie.

#5. Montează rafturi înguste.

Dacă tot am vorbit de dulapuri, să știi că spațiul liber dintre dulap (frigider, aragaz) și perete trebuie utilizat inteligent. Zona poate fi echipată cu un raft extensibil, util pentru depozitarea sticlelor, conservelor, cerealelor sau detergenților.

#6. Echipează peretele lateral al dulapului cu rafturi deschise.

Șiretlicul despre care am vorbit mai devreme, dar cu rafturi deschise. Funcționalitatea lor rămâne aceeași, dar diferă forma și conținutul, deoarece totul este la vedere și nu mai poți ține acolo suportul pentru rufe.

#7. Folosește rațional umerașele pentru haine.

Dincolo de utilizarea lor convențională, acestea pot fi folosite pentru alte treburi casnice și activități de zi cu zi. De exemplu, ca suport pentru prosoape, cărți, eșarfe, gadget-uri sau ca organizatoare pentru diferite mărunțișuri. Mai multe despre întrebuințările lor am scris în articolul de mai jos.

Citește și: Nu te grăbi să le arunci: 10 lucruri ingenioase pe care le poți face cu umerașele pentru haine!

#8. Folosește o scară suspendată pentru stocarea florilor de apartament.

Plantele de apartament sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul. Și dacă nu poți renunța la ele, dar vrei să folosești rafturile în mod rațional, le poți agăța de o scară suspendată chiar de tavan. Această soluție va adăuga un farmec nemaipomenit locuinței tale.

#9. Montează o tijă verticală pentru plantele de interior.

O soluție mai puțin extravagantă, dar la fel de eficientă. Tija poate fi montată chiar pe pervaz. Ea poate găzdui până la 10-12 ghiveciuri.

#10. Profită de spațiul de sub frontul de bucătărie.

De regulă, spațiul de sub front e destul de îngust, dar asta nu înseamnă că nu poți instala un sertar extensibil acolo, unde poți ține vesela pe care o folosești mai rar. Mai multe idei despre cum să optimizezi spațiul din bucătărie poți găsi în articolul de mai jos.

Citește și: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!