Nu cheltui banii în zadar: Pliculețele de ceai și alte 5 lucruri care mai degrabă dăunează, decât aduc folos!

Fiecare din noi măcar o dată a căzut pradă în fața cumpărăturilor de impuls, cumpărăturilor ieftine sau soluțiilor miraculoase, care promit luna de pe cer, dar nu valorează nici cât o ceapă degerată. Fie se dovedesc de calitate proastă, fie nu funcționează așa cum credeai, fie sunt periculoase pentru sănătate.

Mai mult decât atât, uneori cumpărăm produse dăunătoare, fără să ne dăm seama de acest lucru. Dar achizițiile mărunte spun multe despre viața și demnitatea unui om. Prin urmare, astăzi vom discuta despre 6 lucruri pe care le-am cumpărat sau continuăm să le cumpărăm în zadar.

#1. Pliculețele de ceai

Ceaiul face parte din viața fiecăruia din noi. Această băutură este înviorătoare, delicioasă și benefică pentru sănătate. Dar consumul de ceai în pliculețe este periculos, deoarece acestea conțin pesticide, toxine, compuși artificiali, arome şi organisme modificate genetic.

Citește și: Nu te juca cu focul: De ce am renunțat la cafea și cum această decizie mi-a schimbat viața!

Iar pe deasupra, frunzele de ceai nu sunt spălate înainte de a fi ambalate în pliculețe. Ceea ce înseamnă că pesticidele neapărat vor ajunge în cana ta. În afara de asta, nu se cuvine să servești niște oaspeți cu ceai preparat din pliculețe. O asemenea atitudine denotă lipsă de respect.

#2. Cei mai ieftini ciorapi din nailon

Aceștia sunt incomozi, se deteriorează ușor, irită pielea și îngreunează circulația sângelui. Iar pe deasupra, arată ieftin și deplasat. Mai bine să ai 3 perechi de ciorapi de calitate incontestabilă, decât 10 de calitate proastă. Oricum, prețul însumat al acestora va fi același. În schimb, într-o pereche de ciorapi buni te vei simți mai frumoasă și mai sigură pe sine.

#3. Mâncare de stradă și fast-food

Cui nu-i place să se delecteze din când în când cu șaorma, burgeri, chebap și alte delicii controversate. Știm că sunt dăunătoare, știm că nu merită banii, dar uneori ispita e atât de mare. Firește că nimeni nu moare de la o porție de șaorma cumpărată la colț de stradă. Și nici măcar de la două.

Dar ai grijă ca acest impuls să nu se transforme în obicei, pentru că, până la urmă, ești ceea ce mănânci. Dacă mănânci sănătos și echilibrat, vei observa cât de repede se va îmbunătăți aspectul și starea ta de bine.

#4. Cosmetice cumpărate în stradă sau în locuri obscure

Fiecare s-a confruntat măcar o dată cu situația când dai peste un vânzător ambulant bun de gură, care îți promite marea și sarea pentru 2 lei. În adâncul sufletului înțelegi că e o vrăjeală, dar uneori e plăcut să te lași vrăjită, la urma urmei, nu dai un pumn de bani.

Însă fii atentă cu produsele cosmetice cumpărate de la surse obscure. Cine știe unde, din ce, și în ce condiții au fost făcute. Pielea ta nu merită o astfel de atitudine.

#5. Cea mai ieftină hârtie igienică

Nu economisi pe articole de igienă și îngrijire personală. În primul rând, hârtia igienică ieftină poate fi asemănătoare cu șmirghelul din punct de vedere al rigidității, ceea ce nu este deloc binevenit.

În al doilea rând, unii oameni cumpără o astfel de hârtie deoarece consideră că este ecologică și fabricată din materiale sănătoase, dar nu întotdeauna e așa.

În al treilea rând, dacă un asemenea model nu te stânjenește, cumpără câteva role cel puțin pentru oaspeți, ca să nu tragi rușinea.

#6. Parfumuri ieftine sau apă de toaletă

Știai că mirosul este cel mai vechi din toate cele 5 simțuri și creează cele mai durabile asocieri? Pe lângă faptul că se cuvine ca o femeie să miroase plăcut, parfumul transmite mesaje, reflectă individualitatea femeii, influențează starea de spirit a ei, dar și a celor care o înconjoară.

Citește și: Aplică parfumul corect: 8 trucuri simple ca să miroși întotdeauna plăcut!

Parfumurile ieftine se simt de la o milă și strică toată impresia despre o persoană. E mai bine să cumperi o singură dată un parfum bun, durabil, plăcut mirositor, care să-ți ajungă un an, decât să cumperi câte unul ieftin la fiecare două luni.