Nu asculta pe nimeni: 7 mituri de îngrijire a pielii, care îți pot dăuna

Mulți dintre noi suntem ghidați de unele mituri din lumea cosmetologiei, care odată respectate, vom avea o viață și o piele de invidiat. Totuși, cosmetologii și dermatologii au dovedit de mult că toate aceste afirmații sunt false!

1.Fondul de ten deshidratează pielea
Fondurile de ten moderne conțin de obicei un complex de substanțe hidratante, care rețin umezeala. În acest scop, cel mai frecvente geluri utilizate conțin: aloe vera, extract de mușețel și galbenele și, adesea, acid hialuronic. În general, dacă aveți pielea uscată, nu dați vina pe „fondul de ten”!

2.Fondul de ten provoacă îmbătrânirea pielii
Dermatologii canadieni (ale căror cercetări sunt deosebit de utile pentru noi) au comparat două grupuri de femei: folosirea și nu utilizarea tonului. Rezultatele vor încânta: iubitoarele de machiaj aveau o piele cu aspect mai tânără! Există o explicație pentru acest lucru. Fondurile de ten „cu superputeri”, protejează pielea de vânt, praf, smog de oraș și, dacă conțin SPF, de la soare! În plus, fondurile de ten conțin adesea antioxidanți pentru neutralizarea radicalilor liberi și întârzierea îmbătrânirii pielii. Verifică recipientele: este minunat dacă conțin vitaminele E, C, squalen și uleiuri. Dacă pe produs scrie „numai ingrediente naturale” sau „organic”, acest produs este hipoalergenic.

3.Mai bine să-ți lași pielea să respire noaptea și să nu folosești o cremă de noapte
Corpul nostru este atât de aranjat încât,noaptea că au loc toate procesele de recuperare, inclusiv în piele. După ce vă spălați fața de murdăria și produsele cosmetice acumulate în timpul zilei, nu ezitați să aplicați o cremă nutritivă sau hidratantă bună. Nu va înfunda porii și nu va acționa cu respirația naturală a pielii.

4.Conservanții utilizați în produsele de îngrijire sunt nocivi pentru piele
Să fim sinceri: sunteți gata să vă păstrați produsele cosmetice într-un frigider special (separat!), să scoateți crema din borcan cu o spatulă excepțional de sterilă și înlocuiți chiar și borcanul nefinisat cel puțin o dată la 3-4 zile? Asta e. Conservanții previn defalcarea ingredientelor, au un efect antibacterian și prelungesc durata de valabilitate a produselor în recipientele nesigilate. Spuneți-le „mulțumesc” și amintiți-vă că toate aceste substanțe au trecut de un control dermatologic strict.

5.Orice componente alcoolice usucă pielea
Dacă vorbim în mod specific despre alcool, atunci, desigur, că usucă. Componentele alcoolice au multe utilizări. Alcoolul poate fi un hidratant, solvent, emulgator și chiar un antioxidant. Cel mai adesea în industria cosmetică, se utilizează propilen glicol (hidratant), tocoferol (antioxidant), alcool cetilic (îngroșător), alcool SD 40 (solvent pentru petele de grăsime) și alcool stearilic (emolient, hidratant). Și nu este nimic grav la ei!

6.Tonerele faciale sunt o risipă de bani
Un toner pentru față este necesar de fiecare dată după curățare, indiferent dacă v-ați spălat fața cu apă, spumă sau chiar preferați să vă ștergeți fața cu o loțiune. Într-un fel sau altul, curățarea supără echilibrul acid al pielii, iar tonicul doar îl restabilește.

7.Este bine să vă ștergeți fața cu un cub de gheață
Nu pentru toată lumea și nu întotdeauna. Pe de o parte, acest proces ajută la revigorarea și reîmprospătarea pielii. Pe de altă parte, astfel de acțiuni sunt contraindicate tuturor persoanelor cu vase de sânge slabe sau situate prea aproape de piele: în locul unui ten sănătos, riști să găsești vene, ca pânza de păianjen.