Nu arunca tuburile de hârtie igienică: Iată ce poți face cu ele!

Te-ai întrebat vreodată câte tuburi de hârtie igienică arunci în fiecare an? O familie din patru persoane folosește în medie peste 100 de role de hârtie igienică anual. Adaugă la ele prosoapele de hârtie pe care le folosim la bucătărie și vei obține în jur de 200 de tuburi neutilizate pe an. De ce să le arunci când există atâtea moduri ingenioase cum poți să le folosești.

De exemplu, cu ajutorul lor poți crea elemente inedite de decor. Dacă nu ești amatoare de tablouri și fotografii, dar vrei să decorezi pereții într-un mod neobișnuit – iată soluția perfectă pentru tine.

Cu ajutorul unui singur tub poți crea un design creativ pe diferite țesături.

Tuburile de la hârtia igienică sunt un container excelent pentru răsaduri. Cartonul are proprietatea de a se descompune în timp, prin urmare, nu dăunează nici plantei, nici solului.

Dacă ai copii mici și nu ai unde ține creioanele, tuburile de carton îți pot fi de mare ajutor. Ele pot fi transformate într-un organizator drăguț pentru pixuri și creioane.

Însă poți merge mult mai departe, creând un design de autor. Vei avea nevoie de câteva tuburi mai generoase și multe crenguțe de lemn.

Totul se limitează la fantezia și imaginația ta. Nu e neapărat ca tuburile să fie grupate pe verticală.

Iar în loc de crenguțe sau textile, ele pot fi înfășurate cu ață.

Pentru a confecționa un penar pentru creioane, vei avea nevoie de un tub mai grosuț și puțină căptușeală de diferite culori. Dacă ai răbdare, poți adăuga și un fermoar.

E bine să ai grijă de plante și de copii, dar să nu uităm și de păsărele. Cu ajutorul unei simple role poți confecționa o hrănitoare pentru păsări, acoperită cu unt de arahide și boabe.

Tot tuburile îți pot da o mână de ajutor la organizarea cablurilor, încărcătoarelor, căștilor, firelor usb etc.

Există mai multe variante ale acestui șiretlic.

Și, bineînțeles, tuburile pot înlocui un mosorel.

Iar dacă ești amatoare de basmale și eșarfe, tuburile de la hârtia igienică sunt o adevărată comoară.

Cu ajutorul lor poți face mai ascultătoare tapetele rămase după renovare.

Ce zici de acest organizator minunat pentru jucării?

De altfel, din tuburi de carton poți confecționa diferite jucării. Începând cu animăluțe și terminând cu castele. Sugestia noastră este să le faci împreună cu copilul tău. Cu siguranță nu va uita această experiență.

Mai mult decât atât, din tuburi de carton poți confecționa o cutie drăguță pentru cadouri.

Și nu uita de animăluțe. Pisica va fi încântată de această idee.