Nu arunca sticlele din plastic: 15 idei cum poți să le folosești!

Te-ai întrebat vreodată câte pet-uri arunci anual? O familie din patru persoane folosește în medie 500 de sticle din plastic pe an. Astăzi avem o mulțime de sticle: de la băuturi, de la detergent, de la șampon, de la dezinfectant etc. Putem foarte bine să le aruncăm sau să le trimitem la centrul pentru reciclare. Dar la fel de bine le putem recicla chiar noi, creând lucruri frumoase și utile pentru viața de zi cu zi.

De exemplu, pet-urile pot fi utilizate pe larg în grădină.

Ele pot înlocui ghiveciurile de flori. Iar cu un decor corespunzător arată stilat și atrăgător.

Din sticle de plastic poți face aproape orice: de la ghiveciuri de flori până la suporturi pentru creioane.

De ce să arunci peturile când le poți transforma în elemente inedite de decor?

Plasticul nu a arătat niciodată mai bine. Din plastic poți confecționa diferite decorațiuni. Totul se limitează la fantezia și determinarea ta.

Și la morală. Pentru că problema poluării e una dintre cele mai discutate la nivel mondial, iar să fii eco-friendly nu mai e un stil de viață pretențios, ci o necesitate. A fi eco înseamnă a respecta mediul înconjurător.

Ai auzit vreodată de marea insulă de gunoaie din Pacific? Dacă nu, iată un lucru interesant despre ea. E de trei ori mai mare decât Franța și de opt ori mai mare ca România. Cine se face vinovat? Fiecare din noi.

Pe internet pot fi găsite sute de idei originale despre ce poți face cu o sticlă de plastic în loc să o arunci.

Plasticul e bun la orice. Înainte de a arunca o sticlă de plastic și a cumpăra alta, gândește-te că ea se va descompune 500 de ani.

De aceea, trimite plasticul la centre de reciclare sau pune-ți imaginația la încercare.

Plasticul poate fi și util și frumos din punct de vedere estetic.