Nu arunca niciodată cojile de lămâie: 2 întrebuințări ale lămâii despre care nu ai știut!

Lămâia este un fruct deosebit de util atât pentru sănătate, cât și pentru bucătărie sau ritualul tău de înfrumusețare. Acesta susține sistemul imunitar, curăță sistemul digestiv, are efect antibacterian, tratează problemele respiratorii, îmbunătățește aspectul pielii și al unghiilor, întărește gingiile, menține sănătatea bucală și te ajută să slăbești.

Și astea sunt doar primele beneficii care ne vin în minte atunci când ne gândim la lămâie. Dar spectrul său de întrebuințări este mult mai larg. Cu toate astea, folosim lămâia doar în ceai și pentru condimentarea peștelui. Ce risipă de potențial!

Beneficii coji lămâie

Apropo, coaja de lâmâie conține mai multe vitamine și nutrienți decât zeama fructului. Dar puține persoane se încumetă să profite de acest lucru, deoarece coaja este iute și amară. Ca să scapi de gustul neplăcut al acesteia, pune întreaga lămâie în congelator, după care dă coaja pe răzătoare. Coaja rasă poate fi folosită drept condiment delicios și sănătos pentru salate, pește, carne sau ca adaos în sucuri, deserturi și băuturi fierbinți.

Citește și: Doar gospodinele adevărate știu de ele: 8 întrebuințări neobișnuite ale cepei!

Apă cu lămâie întrebuințări

Știai că poți folosi lămâia pentru menținerea curățeniei în casă? Aceasta poate fi întrebuințată pentru împrospătarea frigiderului, suprafețelor de tocat, îndepărtarea mirosului de gunoi, curățarea cuptorului cu microunde, protecția împotriva moliilor și altor insecte. Mai mult decât atât, dacă vrei să ai o locuință curată și plăcut mirositoare, poți pregăti un agent de curățare pe bază de lămâie.

Citește și: Pe etichetă nu scrie despre asta: 10 lucruri ingenioase pe care le poți face cu folia alimentară!

Soluție de curățat cu lămâie

Tot de ce vei avea nevoie este o lămâie de dimensiuni medii (sau jumătate) și puțin ulei vegetal. Mărunțește lămâia cu ajutorul unei răzători sau a unui blender. Adaugă 3-4 lingurițe de ulei vegetal obișnuit, amestecă bine și lasă soluția să stea în congelator timp de o săptămână. După care pregătește o infuzie pe baza acesteia, amestecând soluția inițială cu apă clocotită în raport de 1:2.

Citește și: O soluție ușoară de îndepărtare a ruginei în câteva secunde

După ce se va răci, aplică agentul de curățare obținut pe o cârpă și poți șterge mesele, dulapurile, podeaua și alte suprafețe cu această soluție. Sucul de lămâie îndepărtează excelent murdăria, asigură un efect antibacterian durabil, iar în casă va mirosi întotdeauna frumos.