Nu arunca banii în vânt: 9 produse scumpe, care nu valorează doi bani!

Oamenii de marketing își știu meseria. Altfel, cum putem explica succesul unor produse care nu sunt deloc utile, nu sunt practice, nu sunt confortabile, iar pe deasupra, sunt scumpe.

Fiecare din noi măcar o dată în viață a căzut pradă în fața cumpărăturilor de impuls, care promit luna de pe cer, dar nu valorează nici cât o ceapă degerată. Fie se dovedesc de calitate proastă, fie nu funcționează așa cum credeai, fie sunt periculoase pentru sănătate. Iată 9 produse pe care ar trebui să le eviți!

#1. Fierbător electric cu marcaj de plastic

Fierbătoarele metalice au o durată de viață mai lungă. Orice componentă de plastic se uzează mai ușor decât una de metal. Prin urmare, chiar dacă ideea e bună și aparatul arată frumos, la un moment dat, apa din fierbător va începe să se scurgă pe lângă plăcuța de plastic și va trebui să-l arunci.

#2. Jaluzele din bambus

Jaluzelele din bambus au un design interesant, sunt mai ieftine decât cele cu lame de lemn și praful nu iese atât de tare în evidență. În același timp, ele se deteriorează ușor, nu se pliază normal, se încâlcesc repede, iar fixatorul este foarte fragil.

#3. Robot de curățat geamuri

Ideea pare ok, dare realizarea lasă de dorit. Aparatul nu-i deloc rău, dar e cam prostuț. Dacă vrei ca geamul să rămână curat, trebuie mereu să-i corectezi traiectoria, că nu știe săracul unde “abitează” murdăria. Nici tu mobilitate, nici tu autonomie. Acest robot e bun numai pentru ferestrele panoramice, mari.

#4. Aparat pentru pregătirea vafelor (gofrelor)

Ăsta chiar e util, dar întrebarea e de câte ori ai de gând să-l folosești? Majoritatea gospodinelor îl folosesc (în cel mai bun caz) de câteva ori pe an. Oare nu-i mai simplu să cumperi vafe de câteva ori pe an?

E mai ieftin, mai confortabil, iar uneori, mai delicios. De ce să cumperi un aparat pe care îl folosești atât de rar, mai ales când ai un apartament mic și nu ai unde-l păstra. Mai ales că e greu de spălat și trebuie să gătești zeci de napolitane ca să-l răscumperi.

#5. Cadă de baie cu hidromasaj

Pretențios. Atât pot să spun. Ispita de a cumpăra o cadă cu hidromasaj este mare, dar vânzătorul nu-ți va spune niciodată de câte ore vei avea nevoie ca să o cureți după fiecare utilizare.

Și nu exagerez. Dacă nu o cureți regulat, mai devreme sau mai târziu, camera de baie se va umple cu vapori de acid sulfhidric, iar pe lângă spumă, în apă vor mai apărea niște fulgi vâscoși, care strică toată atmosfera.

#6. Comode înguste

Chiar dacă sunt nițel demodate, comodele mici sunt bune pentru apartamente mici. Dar trebuie ancorate de perete, altfel există riscul să se prăbușească, mai cu seamă dacă deschizi două sertare concomitent. Din punctul nostru de vedere, comodele înguste nu au ce căuta în casa ta dacă ai copii mici.

#7. Făcăleț din marmură pentru aluat

Ce poate merge prost aici? Un melesteu din marmură ar trebui să întindă foaia de aluat mai bine decât unul din lemn. Așa și este. Și îți va servi pentru mai mult timp. Și arată mai scump și mai elegant.

Dar când vrei să coci pâine contează confortul sau eleganța? Întreb pentru că un sucitor din marmură absoarbe toate lichidele uleioase și deja peste câteva luni va fi acoperit iremediabil de pete. Altfel, va trebui să-l speli în fiecare zi. Deci nu la fiecare utilizare, ci în fiecare zi!

#8. Adidași cu talpă rotundă

De ce a fost nevoie de ei? Pentru a stimula mușchii picioarelor și pierderea în greutate. Dar acești pantofi costă scump, nu sunt potriviți pentru toată lumea, sunt grei și nu sunt deloc stabili. Deci, literalmente, poți să cazi pe loc drept.

#9. Suport din polirășină pentru periuțe de dinți

De câte ori ai răsturnat paharul cu periuțe de dinți? E un moment neplăcut din toate punctele de vedere. Și suportul din polirășină, echipat cu căptușeli din silicon, ar fi trebui să rezolve această problemă. Dar practica arată că paharele se răstoarnă în continuare.

Citește și: 10 trucuri prin care magazinele te conving să cumperi mai mult decât vrei!