Nu arunca banii în vânt: 6 produse inutile, cumpărate doar pentru că sunt la modă!

Dacă dai peste ele în magazine, treci pe alături. Dacă te sună ăia de la telemarketing, închide. Dacă le primești cadou, răspunde cu o pereche de șosete. Va fi un gest nobil din partea ta pentru că spre deosebire de șosete, lucrurile despre care vom discuta în continuare sub absolut inutile. Dar cei de la marketing le-au făcut o promovare bună și oamenii cad în plasa lor până în ziua de azi.

#1. Mop cu aburi

Simți cum miroase a abureală, nu-i așa? N-am nimic împotrivă. Mopul rămâne mop. Își face treaba excelent și te mai scapă și de bacterii. Dar cine a cumpărat știe că setarea lui este o adevărată corvoadă. Ca să-l setezi corect și să-l pregătești de spălare, îți ia tot atâta timp cât munca în sine. O gospodină care se respectă nu pierde timpul în zadar.

De altfel, toate aceste șmecherii vândute pe la televizor de la prăjitoare miraculoase și până la extractoare de nutrienți, uscătoare de legume, oale multifuncționale și roboți de bucătărie – nu sunt prea utile și se deteriorează ușor.

#2. Aspirator robot

Recunosc că mi-am făcut și eu de cap și mi-am luat vara trecută unul, dar îmi venea să-l arunc deja a doua zi. Amintește un pic de mopul despre care am vorbit mai devreme. Ideea pare ok, dare realizarea lasă de dorit. Aspiratorul nu-i rău, dar e cam prostuț de fire.

Dacă vrei ca în casă să fie curat, trebuie să alergi din urma lui și să-l muți dintr-un colț în altul, că nu știe săracul unde “abitează” murdăria. În plus, se încarcă 6 ore. Nici tu mobilitate, nici tu autonomie.

#3. Difuzor de aromă

Producătorii ne promit grădini paradisiace, arome orientale și mult râvnita briză de mare. În realitate, difuzoarele de arome sunt bune doar pentru adunat praful. Produsul nu-i rău, dar nu-i făcut pentru un consumator leneș, ca mine

Din păcate, difuzoarele nu funcționează așa cum promit ei. Trebuie mereu să te învârți în jurul lor ca să le (re) alimentezi. Nici vorbă de intensitate și durabilitate. Uită de ele. La urma urmei, le cumperi pentru că vrei să te relaxezi, nu să te încordezi și mai mult.

#4. Lămpi cu animăluțe

Am luat una pentru fiica mea. A fost foarte încântată câteva zile, apoi s-a obișnuit. Eu însă nu am rămas încântată deloc. Bateriile trebuiau schimbate în fiecare săptămână, iar peste 2 luni s-a deteriorat compartimentul pentru baterii. S-a deteriorat stând pe masă. (Din fericire). Și nu am fost eu unica. Nu voi numi producătorul, dar pagina lor e plină de recenzii urâte.

#5. Vase de copt din silicon

Da, cred că ți-ai dat seama deja. Toate achizițiile sunt despre mine. Asta e, la unii ajunge înțelepciunea mai greu. Sau nu ajunge deloc. Așadar, vase de copt din silicon. Chiar și denumirea sună amuzant. Cred că e cea mai stupidă invenție ever.

Însă m-am lăsat cucerită de preț, varietate și culori. Deci, sunt greu de spălat, în schimb se uzează ușor și își pierd forma în mână. Bani aruncați în vânt.

#6. Mașină de cusut manuală

Așa-i când vrei să o faci pe șmechera. O dai în bară rău. O altă cumpărătură de impuls, absolut nejustificată. Credeam că o să-mi cos pantalonii în doi timpi și trei mișcări. Numai că în doi timpi și trei mișcări i-am stricat.

Citește și: 10 trucuri prin care magazinele te conving să cumperi mai mult decât vrei!