Nu arunca apa de la paste: 10 lucruri pe care le aruncăm în zadar!

Nu e bine să păstrezi lucrurile pe care nu le folosești. Dar nu te grăbi să le arunci. Multe dintre lucrurile pe care obișnuim să le aruncăm, pot fi folosite altfel decât de obicei. Iată 10 lucruri pe care îți recomandăm să nu le arunci.

Lucruri pe care le aruncăm în zadar

1. Din orice sticlă de plastic poți confecționa un suport pentru spaghete. E suficient să cureți sticla și să bagi pastele în interior. E mult mai bine decât să o arunci.

2. Pe lângă întrebuințarea convențională, un cofraj pentru ouă poate fi utilizat ca organizator pentru tot felul de bijuterii: pandantive, cercei, inele, brățări, lănțișoare și decorațiuni de Crăciun.

3. Nu arunca borcanul cu maioneză sau ketchup dacă este pe terminate. Adaugă în borcan ulei de măsline, câteva lingurițe de oțet și niște condimente la discreția ta, și vei obține un dressing minunat pentru salată.

4. Sticlele goale de ketchup pot fi transformate în dozatoare excelente pentru aluat.

5. Sună ciudat, dar apa în care ai fiert macaroanele e bună pentru a uda florile de apartament, dar numai după ce se răcește. Compușii eliberați de paste vindecă planta, accelerează creșterea ei și îi prelungesc viața.

6. Dacă nu ai un breloc de rezervă pentru fermoar, folosește cheița de la o cutie de aluminiu.

7. Tuburile de la hârtia igienică sunt un container excelent pentru răsaduri. Cartonul are proprietatea de a se descompune în timp, prin urmare, nu dăunează nici plantei, nici solului.

8. Nu arunca periuța veche de dinți. Dacă îți vopsești părul acasă, poți folosi periuța de dinți ca pensulă pentru vopsit părul. Ea are dimensiunea ideală pentru a aplica vopseaua cu precizie chiar și în locuri greu accesibile și lasă mai puține urme.

9. Un dop de plută îți poate proteja degetele de arsuri. De câte ori te-ai fript apucând de capacul fierbinte al unei oale metalice? Ei bine, cu acest truc cât se poate de simplu chinurile tale vor fi lăsate uitării. De altfel, pluta este un material destul de durabil, așa că nu va trebui să schimbi dopul în fiecare lună.

10. Nu arunca cojile de portocală. Lasă câteva coji de portocale pe rafturile din dulap și alte suprafețe ca să combați mirosul de mucegai și alte mirosuri neplăcute.

Citește și: Nu clăti aceste haine cu balsam de rufe: 5 haine care se pot deteriora