Noi deja cunoaștem ce tendințe în amenajarea bucătărie vor fi la modă în 2023: 20 de imagini care cu siguranță te vor inspira !

Va fi oare 2023 anul în care în sfârșit îți vei moderniza bucătăria ? După ultimii doi ani, credem că o actualizare bună a acestui spațiu este bine meritată. Fie că este vorba despre o bucătărie complet nouă sau doar câteva accesorii stilate noi. Pentru a te ajuta să alegi cele mai bune piese moderne, am selectat câteva dintre bucătăriile noastre preferate.

Indiferent de preferința ta de stil sau de dimensiune a bucătăriei cu care lucrezi, următoarele tendințe de design te vor ajuta să-ți planifici frumos interiorul.

1. Rafturile deschise

Un raport de tendințe Pinterest, a demonstrat că oamenii au căutat mult rafturi de bucătărie. Astfel încât căutările pentru acestea pe Pinterest, au crescut cu 130% în acest an. Este un semn destul de clar că popularitatea acestei soluții frumoase de depozitare dar și practice, va continua ca tendință în bucătărie pentru 2023. Folosirea rafturilor deschise în amenajarea bucătăriei, oferă spațiului un plus de unicitate.

2. Straturile de textură

Stratificarea poate fi la fel de subtilă precum plierea plăcilor de tăiat din lemn. De asemenea, poți instala o insuliță cu un finisaj care contrastează cu dulapurile de bucătărie.

Clienții stratifică din ce în ce mai mult textura și adaugă note personale prin tratamente de suprafață și accente stilistice. Textura stratificată este o modalitate excelentă de a-ți arăta stilul personal și de a oferi bucătăriei o notă șic.

3. Bucătării întunecate și sumbre

Întotdeauna am fost fani ai bucătăriei negre. În ultima vreme, le vedem pe acestea practic peste tot. Aceste nuanțe mai profunde și mai dramatice par mai populare și accesibile ca niciodată.

Pentru a reda prospețime zonei, optează pentru pereți și blaturi de o culoare deschisă. Lasă-ți dulapurile să fie în aceeași culoare cu peretele. Iar la acestea, poți adăuga liber blaturi deschise, pentru a primi un contrast frumos ca rezultat.

4. Bucătării în două culori

Recent, bucătăriile în două culori au ajuns să fie foarte populare pe Pinterest. Ne place aspectul proaspăt, colorat pe care îl redau acestea. Poți alege un aspect mai clasic, care să contrasteze insulița ta cu dulapurile de bucătărie. Ai mai putea alege culori diferite pentru dulapurile de sus și de jos.

Gândește liber, în afara cutiei. Încearcă să alegi două nuanțe diferite pentru pereți și podea sau optează pentru scaune de tip bar cu spătar de culori mai îndrăznețe. combinațiile sunt infinite.

5. Culori vibrante

Bucătăriile pot fi o investiție costisitoare, care nu sunt ușor de înlocuit. Folosirea vopselei pentru a adăuga culori vibrante pereților, fronturilor dulapurilor, plăcilor sau raftului nu este doar rentabilă. Aceasta îți va permite să aduci o notă creativă și unică bucătăriei tale. Nuanțele mai închise sunt cele mai populare, în special albastrul și verdele profund.

6.  Dulapuri de lemn

Bucătăriile de sine stătătoare au fost mult timp asociate cu bucătăriile mai tradiționale, dar în 2023 au căpătat o întorsătură modernă.

În zilele noastre, multe bucătării au mai multe utilizări, fie că este un spațiu de lucru, o parte a unui spațiu de locuit sau o cameră de zi. Pentru toate aceste situații, un fundal neutru (dar confortabil) funcționează cel mai bine.

7. Bucătării de epocă

Ne place foarte mult combinația eclectică din această bucătărie. Asortarea culorilor naturale și a texturilor calde, creează o atmosferă confortabilă. Combinarea pieselor vintage și a mobilierului modern într-o bucătărie nouă este modalitatea perfectă de a da caracter spațiului tău.

8. Vasele colorate

Puțin retro și da, puțin kitsch, dar vesela colorată a revenit din nou în trenduri și arată grozav. Ar fi o colecție perfectă de pus într-un dulap deschis sau pe rafturi. Grupează vesela după nuanță sau creează un efect de gradient pentru a face bucătăria ta să arate cu adevărat uimitoare.

9. Hote ascunse

Hotele de bucătărie sunt urâte și nu au fost niciodată frumoase. Cu toate acestea, ele sunt esențiale în majoritatea bucătăriilor. În 2023,te poți aștepta ca hotele ascunse să apară ca tendințe importante în designul bucătăriei. Transformarea hotei într-un element de design este, de asemenea, în tendință. Completeaz-o cu o placă de marmură. Ai mai putea să o acoperi cu un molding clasic, pentru a se potrivi mai bine în bucătăria ta.

10. Vasele din cupru

Din nou, vasele de cupru este o altă tendință de bucătărie. Aceasta a crescut vertiginos de mult în popularitate pe Pinterest în acest an. Este o tendință atât de simplă pe care o poți aduce și în bucătăria ta. Doar cumpără-ți o șină de bucătărie și agață pe ea, colecția ta de oale de cupru.

11. Insulițele de bucătărie cu mai multe părți

Îți remodelezi bucătăria în 2023? De ce să nu renunți la dulapuri și să optezi doar pentru o insulă masivă de bucătărie. Acest lucru poate funcționa excelent într-o bucătărie în plan deschis. Poți adăuga oricând un dulap separat sau alte rafturi dacă ai nevoie de spațiu suplimentar.

12. Bucătării din marmură

Ah, bucătării din marmură, atât de luxoase, atât de sofisticate. De fapt sunt și  destul de realizabile dacă folosești marmură falsă mai degrabă decât cea reală. Sau doar selectează o parte din bucătărie pentru a adăuga marmură, cum ar fi partea superioară a unei insule, spătarul sau o parte a unui blat.

Bucătăriile din marmură nu sunt doar în tendințe, dar nuanța specială a acesteia câștigă popularitate. Tonurile mai reci și mai moderne ale marmurei albe sunt înlocuite cu omoloagele sale mai calde. Aceste nuanțe confortabile arată grozav cu finisaje din răchită, cupru și lemn.

13. Culori pastelate

Uită de gri !  2023 este despre culori pastelate, cum ar fi verdele de salvie, rozul de gips și teracota pală. Aceste nuanțe sunt peste tot acum. Chiar ne place cum arată în această bucătărie ușor retro. Copie tendința dată, pictând dulapurile în două culori diferite. Pentru un rezultat final mai neted, alege culori în tonuri similare.

14. Dulapurile albe Scandi care redau o senzație de prospețime

În timp ce unii ar putea considera că este plictisitor, alții vor descoperi că dulapurile albe și elegante cu blaturi asortate sunt visul unui minimalist! Și în combinație cu un panou din sticlă transparentă și o podea din lemn deschis la culoare, îndeplinește toate cerințele stilului Scandi.

15. Tonuri de roz

Nuanța caldă de roz se îmbină perfect cu decorul bucătăriei, fiind un plus subtil care evocă un sentiment de calm și seninătate, adăugând totodată stil și personalitate.

O bucătărie în întregime roz cu siguranță nu este pentru toată lumea, dar dacă îți place, drept rezultat, vei primi un  spațiu cald și primitor.

16. Accesorii aurii

Pentru cei care doresc să-și transforme bucătăria într-un mod mai econom, caută să faci mici actualizări care pot avea un impact uriaș, dând spațiului un aspect cu totul nou. Alege mânere cu finisaje contrastante, pentru a da o nouă viață dulapurilor tale, fără a fi nevoie de renovare.

17. Colțuri curbate și elemente de lux

Negrul poate părea prea întunecat pentru o bucătărie. Ai putea să o înmoi cu colțuri curbate și aceasta va căpăta un nou aspect. De asemenea, poți aduce această tendință de modă în bucătărie cu accesorii precum scaune de bar luxoase cu franjuri și lumini cu pandantiv. Acestea adaugă un sentiment de farmec al anilor 1920.

18. Roșul purpuriu

În comparație cu roșul aprins, roșul purpuriu este mai degrabă o nuanță caldă, plăcută ochiului și se potrivește bine cu alte culori. Folosește această nuanță cât de mult sau cât de puțin dorești, dar fii îndrăzneț, deoarece rezultatele vor fi uimitoare.

19. Texturile organice

Texturile organice ne oferă întotdeauna o senzație de liniște și sunt potrivite atât pentru bucătăriile moderne, cât și pentru cele tradiționale. Alegerea unui blat care combină aceste tonuri și texturi pământești va crea instantaneu un mediu confortabil care te conectează vu natura.

20. Plăcile din gresie palide  până la tavan

Aceasta este o tendință pe care începem să o vedem din ce în ce mai mult și funcționează pe mai multe niveluri. De exemplu, o astfel de instalare a gresiei, luminează instantaneu o bucătărie întunecată, făcând-o mai spațioasă.

Plăcile din gresie porțelanată sunt extrem de versatile și pot fi folosite în blaturi, chiar și în dulapuri de bucătărie. Folosirea acestor plăci în bucătărie va da senzația unui spațiu mai mare, creând în același timp și un aspect modern.

Dar tu planific o schimbare în bucătărie în anul care vine ? Așteptăm să ne scrii în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l distribui și prietenilor !