Nevoia îl învață pe om: 10 sfaturi care sună absurd, dar chiar funcționează!

Internetul este foarte generos când vine vorba de sfaturi și recomandări. Cred că am citit câteva mii de-a lungul timpului, dar ele nu se termină niciodată. Sfaturi utile, sfaturi super utile, sfaturi inutile, sfaturi de dragul sfatului, sfaturi dăunătoare, sfaturi de la deștepți și sfaturi de la mai puțin deștepți. Un lucru e cert, nu știi până nu încerci, pentru că unele sună aberant și absurd, dar în practică chiar funcționează.

Sfaturi pentru viața de zi cu zi

“Cum să tai ceapa fără să plângi? Simplu – umezește leguma, tocatorul și cuțitul înainte să te apuci de treabă. Eram sceptică în privința acestui truc, dar rezultatul a fost peste așteptările mele”, dezvăluie Irene din Colorado.

“Restartează calculatorul înainte de a suna la serviciul clienți. În 7 din 10 cazuri problema se rezolvă de la sine,” susține Darren, un angajat supărat al companiei Dell.

“Ca să-ți revii mai ușor după supraîncălzirea corpului, clătește-ți încheieturile sub un jet de apă rece sau șterge-le cu un cub de gheață”, dezvăluie Mia, ghid de safari în Bolivia.

“Dacă nu poți să adormi, alege o literă și încearcă să-ți amintești toate orașele care încep cu litera respectivă”, susține Michael, profesor de geografie la o școală din Detroit.

“Astăzi am descoperit că apa demachiantă elimină lejer petele de deodorant de pe tricou”, susține Helen din Manchester.

“Nu lua niciodată decizii importante înainte de somn. Culcă-te și revino la întrebare de dimineață. De fiecare dată când mă trezesc, îmi dau seama că ieri era să fac o prostie,” afirmă Christian din Arkansas.

“Dacă ești stresat sau suferi un atac de panică, mișcă din degetele de la picioare. Deja peste câteva minute te vei relaxa,” dezvăluia Alina din Sankt Petersburg.

“De fiecare dată când mă duc la grădina zoologică, îmbrac haine care seamănă cu uniforma personalului. Animalele sunt mult mai binevoitoare cu mine,” susține Kristen din Melbourne.

“Dacă te afli într-o țară străină și nu știi limba autohtonă, învață să spui te rog și mulțumesc. Aceste cuvinte îți vor fi de mare ajutor,” afirmă Konrad, amator de călătorii.

“Dacă aşchia a intrat adânc în piele sau e dificil de scos, înfășoară zona cu o coajă de banană și timp de câteva ore așchia va ieși de la sine. Nu știu cum se explică asta, dar am testat metoda pe propria piele și chiar funcționează” dezvăluie Julia din Chicago.

Citește și: De ce e bine să pui o pungă în mașina de spălat? 3 motive să începi chiar de azi!