Nepotrivite vârstei: 5 rochii, care arată ridicol pe o femeie 40+

Expresia „Arăți mai tânără de vârsta pe care o ai” sună magic pentru orice femeie. Este plăcut să o auzi atât la 25, cât și la 30, și mai ales după 40 de ani. Dar asta nu înseamnă că trebuie să fii tristă atunci când vine vorba de tinerețe, pentru că odată cu vârsta, femeia devine mai înțeleaptă și mai frumoasă.

Desigur, dacă își alege în mod corect garderoba și evită lucrurile care arată neadecvat la vârsta ei. Astăzi, punem toate punctele pe i în problema modelelor de rochii, care după 40 de ani sunt deja un semn al prostului gust.

Rochiile mini

Chiar dacă ești o norocoasă și ai cele mai frumoase picioare, este totuși mai bine să renunți la mini. Și mai ales la modelele mulate.

Dar, asta nu înseamnă că trebuie să îți ascunzi silueta într-un sac. După cum spunea renumita Coco Chanel: „O rochie croită bine se potrivește oricărei femei. Punct!” Prin urmare, în schimbul unui model mini îndrăzneț, este mai bine să alegi o rochie care să se potrivescă exact figurii tale. Încearcă lungimea midi. Apropo, această lungime este foarte actuală deja multe sezoane la rând.

Rochiile până-n podea

Dacă nu poți purta mini, poate ar trebui să alegi o rochie până-n podea? Și din nou nu!

Rochia maxi este potrivită numai pentru ocazii speciale. În viața de zi cu zi, acest model și-a pierdut demult actualitatea. Mai mult, un model și o culoare alese necorespunzător pot adăuga ani buni imaginii tale.

Mult mai elegant arată rochiile conice cu accent în zona taliei. Alege lungimea până la genunchi sau puțin mai jos – arată mai stilat și proaspăt. Modelul ales corect îți va sublinia figura. Diferența este pe față!

Decolteul adânc

Nu e cazul să demonstrezi un decolteu prea adânc, chiar dacă arată spectaculos. Adesea, asemenea ținute par vulgare și sunt capabile să adauge vizual câteva kilograme în plus.

Opțiunea unui decolteu „barcă” înlătură vulgaritatea imaginii și arată mult mai reușit!

Rochia cu imprimeu

Dacă nu dorești să pari infantilă, renunță la rochia cu imprimeu desenat. Atât cel floral cât și printul animal sunt periculoase. Pot să distorsioneze proporțiile corpului tău și să arate neadecvat.

Totuși, nu este neapărat să renunți complet la imprimeuri. Dacă te-ai plictisit de rochiile clasice monocrome, încearcă să optezi pentru un imprimeu „corect” care va deveni un înlocuitor bun pentru desenele infantile. Cea mai bună opțiune – florile mici, figurile geometrice sau polka dots.

Rochia over-size

O rochie lipsită de formă este un articol complicat și capricios. Îți poate strica complet figura.

O imagine complet diferită poate fi creată cu ajutorul unei rochii feminine și laconice, ca în exemplul de mai jos. Gulerul deschis subliniază delicat zona decolteului. Centura minimalistă pune accentul corect pe talie. Lungimea puțin trecută de genunchi dechide frumos gleznele. Imaginea este completată de accesorii masive. Această ținută arată elegant și respectabil.

Yves Saint Laurent spunea: „Cel mai important într-o rochie este femeia care o poartă!” Și acest lucru este adevărat! Nu uita că ești frumoasă, iar rochia potrivită doar va accentua acest lucru.