Nepotrivite vârstei: 5 rochii care arată ridicol pe femeile 40+

Orice femeie își dorește să arate mai tânără decât este, chiar și cea de 25 de ani. Asta nu înseamnă că hainele potrivite fetelor ne vor ajuta să atingem acest scop. Odată cu vârsta trebuie să se schimbe și garderoba femeii, iar rochiile nu sunt o excepție.

Iată 5 rochii la care mai bine să renunți, dacă ai trecut de 40.

1. Rochia mini

Chiar dacă ai niște picioare de invidiat, mai bine renunță la rochiile mini care dezgolesc prea mult.  În special, la cele care mai sunt și mulate pe corp. Dacă silueta îți permite, poți alege o rochie până la genunchi, croită după formele tale. Dar ai grijă să nu pari vulgară.

Asta însă nu înseamnă că trebuie să te îmbraci într-un sac. Îți recomandăm să optezi pentru rochiile midi care sunt actuale de câteva sezoane încoace și arată mult mai bine, după vezi pe exemplul actriței Jennifer Aniston.

2. Rochia maxi

Și dacă nu pot purta mini, atunci port maxi? Iarăși, nu!

Rochia până în podea este potrivită doar pentru ceremoniile de seară. În viața de zi cu zi ele nu-și fac efectul și sunt nepotrivite situației.

Iată încă un exemplu comparativ, în care actrița Julia Roberts a încercat cele două variante. După cum vezi, a doua rochie o avantajează mai mult.

3. Rochia cu decolteu adânc

Chiar dacă ai niște sâni de invidiat, nu trebuie să-i arăți prea mult. Cel mai des, această alegere pare vulgară și te face să pari cu câteva kilograme în plus.

Iată cum arată Salma Hayek într-o rochie prea decoltată și în alta, fără decolteu, dar mult mai rafinată.

4. Rochia cu imprimeu

Dacă nu vrei să pari infantilă, renunță la rochiile cu imprimeuri copilărești. Sunt periculoase și imprimeurile mășcate cu animale sau flori, ele tind să distorsioneze proporțiile siluetei.

Iat-o pe Monica Belucci într-o rochie cu flori mășcate, în care pare că încearcă să arate mai tânără. Florile de pe abdomen, par să arate ceva mai mult decât este și fac talia să se piardă.

Asta nu înseamnă însă că trebuie să renunți totalmente la imprimeu. Cele mai reușite sunt bulinele, florile mărunte și figurile geometrice.

5. Rochiile oversize

Rochiile fără formă sunt un articol capricios și complicat. Cu ele riști să-ți strici silueta. Uite-o pe Eva Mendes. Pare un nor în această rochie.

Cu totul altfel arată în această rochie-cămașă, unde talia este corect accentuală, la fel ca și decolteul.