Nu te vei rușina să citești: 10 întrebări delicate despre lenjeria intimă, pe care nu le discuți cu prietena

Subiectele legate de lenjeria intimă deseori sunt considerate tabu și rămân nediscutate. Nu orice femeie care intră în magazin se adresează consultanților atunci când vrea să-și cumpere niște chiloți sau sutieni. În consecință, alegem nu doar lucruri nepotrivite, dar care ne pot afecta sănătatea.

Pornind de la jena legată de lenjeria intimă, am hotărât să-ți oferim răspunsuri la cele mai delicate întrebări și chiar să te ajutăm să alegi corect lenjeria.

1. Lenjeria poate fi purtată mai multe zile?

N-o să fie nimic grav dacă vei purta repetat o pereche de chiloți, cu condiția că arată curați. În cazul în care ai făcut sport în ei și ai transpirat, mai bine să-i schimbi. Umiditatea este un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor și fungilor.

2. Poți umbla fără chiloți?

Da, însă doar în timpul antrenamentului de sport și dacă ai un constum din material dens, care respiră bine. Uneori chiar se recomadă să lași lenjeria intimă în dulăpior pentru a nu face vreo iritație din cauza mișcărilor.

3. Câte perechi de chiloți trebuie să avem în garderobă?

Nu exită norme etice care să reglementeze acest aspect. Totul depinde de modul tău de viață, cât de des faci sport sau cât de des îți speli hainele. Un studiu a arătat că o femeie are în medie 34 de perechi de chiloți, dintre care doar 14 în stare perfectă. În general, e suficient să ai 10 perechi de chiloți și 3 sutiene.

4. Când trebuie și când nu trebuie să porți sutien?

Iarăși nu există reguli stricte, doar recomandări. De fapt, tu ești cea care decide să poarte sau nu sutien, dar trebuie să te aștepți la reacții controversate în cazul în care ți se observă sfârcurile. Trebuie să fie atentă la oficiu, acolo mai bine să nu apari fără lenjerie, pentru că vei fi înțeleasă greșit. Dacă te deranjează prea mult sutienul întărit, alege-le pe cele de tip bralette.

5. E normal să porți sutiene de diferite mărimi?

Mărimile sutienelor diferă în funcție de producător și de zonă geografică, de aceea e absolut normal să ai sutiene de diverse mărimi. De exemplu, mărimea europeană 75 este similară cu cea americană – 34, care în Franța sau în Spania va fi 90.

6. Care este cea mai frecventă greșeală legată de alegerea sutienului?

Cea mai mare greșeală rămâne a fi alegerea mărimii nepotrivite. De exemplu, dacă 70B este prea strâns în zona cupelor, îți iei 75B în loc de 70C. Cu alte cuvinte, vei alege sutienul cu cercumferință mai largă și nu cu cupe mai mari.

7. Poți dormi în sutien?

Unele femei sunt de părere că dormitul în sutien previne lăsarea sânilor și le menține forma. Bineînțeles, este un mit.  Poți dormi în sutien dacă nu te deranjează și dacă n-are cupe întărite. În caz contrar, acesta îți poate roade pielea, micșora circulația sangvină și, în rezultat, afecta calitatea somnului.

8. Chiloți din ce material să alegi?

Cred că știai: bumbacul este cel mai indicat material pentru lenjeria intimă. E natural și previne apariția infecțiilor. Dar nu înseamnă că materialul sintetic este egal cu daună pentru sănătate. Unele textile sintetice de calitate bună sunt perfecte pentru sport, de exemplu.

9. Lenjeria poate fi uscată în mașina automată?

Nu se recomandă categoric de a se usca sutientul în uscătorul de rufe. Temperatura înaltă distruge sutienul și sistemul de închidere. Perfect este să usuci lenjeria în aer liber.

10. Cum alegi sutienul, dacă sânii sunt asimetrici?

Există mai multe soluții pentru această problemă. În primul rând, poți alege un sutien cu niște cupe elastice. În al doilea rând, poți cumpăra un sutient cu niște cupe bine fixate, orientându-te după sânul mai mare. O altă soluție este să alegi un sutien push up cu pernițe detașabile. Vei scoate pernița doar de la sânul mai mare.