N-o să te aștepți: 7 obiceiuri proaste care îți lasă casa murdară, chiar și după curățenie

Folosești detergenți nepotriviți sau uiți de cele mai murdare locuri? Scapă cât mai repede de aceste obiceiuri care nu-ți lasă casa curată după ce faci ordine.

1. Uiți de problemele cu instalațiile sanitare

Robinetul care curge sau țevile care se înfundă frecvent, deși ne irită nu par a fi o problemă globală. Țevile înfundate vechi pot însă să crape, iar robinetul pur și simplu să explodeze din cauza presiunii mari. Picuratul permanent al robinetului o să lase urme de rugină pe lavoar sau pe cadă și vor face aspectul camerei neîngrijit și învechit.

Fă regulat o profilaxie a țevilor, este suficient să torni bicarbonat de sodiu și oțet ca să le cureți și schimbă instalațiile defecte.

2. Nu cureți corect aparatul de aer condiționat

Filtrul aparatului de aer condiționat adună praf, care vine în cameră odată cu aerul răcoros. La fel se întâmplă și cu grilajul de ventilație. Nu uita să le speli periodic. Aici ne referim nu doar la curățenia în casă, ci și la sănătatea ta.

3. Folosești detergenți nepotriviți

Nu orice detergent este bun, mai ales dacă ai mobilă naturală. De exemplu, soluția degresantă va distruge blatul de bucătărie din lemn sau din piatră naturală. Aceeași situație este și cu soluțiile de pardosea cu ceară, care sunt complet nepotrivite pentru parchetul laminat. Citește bine etichetele înainte să folosești un produs chimic pentru casă.

4. Aduni gunoi

Cât de des scuturi toasterul (acolo se adună firimituri) sau obișnuiești să speli coșul de gunoi? Ți-ar părea că ai o casă în care faci curățeni regulat, dar s-ar putea să uiți de unele locuri care atrag furnici sau gândaci de bucătărie.

5. Nu termini ceea ce ai început

Orice curățenie trebuie făcută conform unui plan. De exemplu, curățarea covorului va începe cu aspirarea lui, aplicarea detergentului și neapărat spălarea cu apă. Dacă vei uita de ultima etapă (eliminarea spumei cu apă curată), detergentul va distruge în timp materialul și va aduna mai multă murdărie. Vorbind despre robinetele din inox, trebuie să știi că după ce ai frecat calcarul și ai clătit cu apă, trebuie să ștergi cu un prospo de hârtie sau cu o cârpă curată și uscată, ca să nu rămână urme.

6. Uiți de cele mai murdare locuri

Nu uita de garnitura de cauciuc a frigiderului, a mașinii de spălat, de sertarele cu tacâmuri, și alte locuri foarte murdare din casă, dar care, de obicei, nu sunt la vedere și se uită.

7. Te limitezi la curățenia în casă

Dacă nu aveți o persoană care să spele regulat scările blocului, va trebui s-o faci tu. Fiindcă de acolo aduci murdărie în casă. Fă o înțelegere cu vecinii referitoare la programul de curățenie în casa voastră.