N-o să mai economisești niciodată în aceste 7 cazuri. Și iată de ce!

Oamenilor le place să economisească, este clar. Această economie însă nu întotdeauna e justificată. Uneori câștigul este pe termen scurt, iar pe termen lung putem dăuna sănătății și calității vieții. Nu în zadar se spune că zgârcitul plătește de două ori. Iată pe ce lucruri nu face să economsești.

1. Taxiul

Ești de acord că o călătorie în transportul public este net inferioară uneia cu taxiul în ceea ce privește confortul și durata. Însă chiar dacă ai automobil personal, uneori călătoria cu taxiul poate fi mult mai profitabilă. De exemplu, dacă trebuie să mergi în centrul orașului, unde veșnic nu sunt locuri de parcare, sau dacă mergi într-un loc necunoscut. Iar dacă mai calculezi și chletuielile pe carburanți, atunci îți poți face concluzia că taxiul este un mod foarte convenabil de deplasare.

2. Antrenamentele la sală cu antrenor

Mulți consideră că antrenamentele personalizate sunt o iroseală de bani, însă în multe cazuri ajutorul antrenorului este pur și simplu neceasar. În primul rând, dacă ești novice în sport, atunci acesta o să-ți arate cum să execuți corect exercițiile și să folosești aparatele. Și nu e vorba doar despre siguranță, ci și despre eficacitatea exercițiilor. În al doilea rând, antrenorul îți poate pregăti un plan personalizat în funcție de scopul tău – să slăbești, să te tonifici sau să aduni masă musculară.

Este bine să fii consultat de un antrenor cel puțin la primele 4-5 antrenamente.

3. Epilarea cu lazer

Bineînțeles, dacă nu-ți pare o problemă să te razi o dată la 3-4 zile sau să suporți durerea din timpul sugaring-ului, atunci nu ai nevoie de laser. Totuși, aceasta este cea mai eficientă și nedureroasă metodă a de a scăpa de părul nedorit pentru totdeauna.

4. Mașina de spălat vase

Deși pare paradoxal, mașina de spălat vase nu este doar o metodă de economisire a timpului și a nervilor, dar și a banilor. S-a demonstrat că pentru un ciclu de spălat mașina folosește 10-15 l de apă, în timp ce spalarea aceleași cantități de vase cu mâna ia circa 30 de l.  În plus, spălatul în mașina de vase este mult eficient, cu rol de dezinfecție.

5. Periuța de dinți electrică

Periuța de dinți electrică curăță suprafața dinților într-o proporție mai mare și te protejează astfel de problemele dentare, care te pot costa mult. În timp ce cu o periuță obișnuită poți face maximum 200 de mișcări pe minut, cea electrică face câteva mii de rotații pe minut.

6. Cafetiera cu capsule

Aparatul de cafea cu capsule este perfect pentru cei care prețuiesc cafeaua bună și timpul. Anume acesta este cel mai rapid mod de preparare al cafelei adevărate. Tot ce trebuie să faci este să pui capsula și să torni apa, în plus el ocupă foarte puțin spațiu.

7. Cursuri de limbă străină online

Chiar dacă în prezent există numeroase pagini web care te ajută să înveți o limbă străină singur, de regulă acestea sunt abandonate foarte repede. Un curs plătit disciplinează și sistematizează. Un profesor întotdeauna va adapta programul și conținutul cursului în funcție de necesitățile tale, te va corecta și va menține un dialog pentru consolidarea cunoștințelor.