Muncește și slăbește: 5 exerciții pe care le poți face chiar și la birou!

Munca sedentară dăunează aspectului și crește riscul de deces prematur. De aceea, încearcă să combini activitatea fizică cu stilul tău de viață actual. De exemplu, dacă la locul de muncă trebuie să stai mult timp pe scaun, fă-ți obiceiul de a te ridica în picioare timp de 5-10 minute în fiecare oră sau fă o plimbare la prânz. Iar cel mai bine, fă exerciții. Iată 5 exerciții simple, care pot fi făcute chiar și la birou.

1. Abdomenele

Abdomenele sunt un exercițiu atât de simplu, încât poate fi făcut stând pe scaun. Pentru a face acest lucru, îndreaptă-ți spatele, încordează-ți fesele și trage-ți burta în timp ce expiri. Repetă acest exercițiu de 10-15 ori. Nu este nevoie să-ți ții respirația pentru că mușchii abdominali sunt cei care lucrează, nu diafragma. De asemenea, mușchii oblici ai abdomenului pot fi antrenați prin înclinare în lateral din poziție șezând.

2. Ridicarea genunchilor

Așază-te exact pe marginea scaunului, pune-ți mâinile pe scaun puțin în spatele tău și ridică genunchii în sus. Nu e nevoie să-i ridici până la piept. Un unghi de 30 de grade este suficient. De asemenea, îți poți întinde picioarele în față, pe toată lungimea, ținându-le suspendate în aer. Repetă aceste exerciții de 10-15 ori. Exercițiul este util atât pentru picioare, cât și pentru abdomen și coloana vertebrală.

3. Ridicarea pe vârfuri

Ridicarea pe vârfuri este un exercițiu universal pentru mușchii gambelor. Acesta este exercițiul perfect pentru a face sângele să circule mai repede după ce ai stat mult timp în aceeași poziție. Repetă exercițiul de 10-20 de ori la început și crește sarcina pe măsură ce gambele devin mai tonifiate. Poți să faci acest lucru chiar și în timpul muncii, dacă lucrezi în call center sau la front desk.

4. Sprijinul de perete

În orice birou există pereți. Dacă visezi la gambe puternice, șolduri tonifiate și un spate sănătos, nu trebuie decât să stai în această poziție cât mai mult posibil. În ciuda aparențelor, exercițiile fizice statice nu sunt pentru leneși. Acestea sunt efectuate prin contracții izometrice, fără implicarea segmentelor circulare, iar puterea dezvoltată în mușchi este mult mai mare în comparație cu exercițiile obișnuite.

5. Genoflexiunile

Genoflexiunile au o groază de beneficii. Acest exercițiu previne atrofierea mușchilor, îmbunătățește mobilitatea corpului, crește rezistența, e bun pentru digestie, arde caloriile și, cel mai important, poate fi făcut oricând și oriunde. Când faci genoflexiuni, sunt implicați nu numai mușchii picioarelor, gambelor, șoldurilor și feselor, ci și mușchii spatelui, abdomenului și umerilor. Mai mult, poți face genoflexiuni incomplete chiar și în fustă.