Monedele: 7 lucruri neașteptate, de care să scapi în fiecare lună

Regula de bază a confortului este ordinea în casă. Specialiștii în design, amenajare și organizarea spațiului ne recomandă să scăpăm de lucrurile inutile o dată la câteva săptămâni.

1. Ambalajele și hârtiile

Cecuri, tichete, ambalaje de hârtie, broșuri, pliante – tot ce rămâne prin buzunare, portofele, cutii poștale… Dacă nu mai ai nevoie de ele, nu are rost să le păstrezi.

Sfat: Dacă nu vrei să arunci ambalajul maro de hârtie, oferă-i o nouă viață. Taie hârtia în fâșii înguste și păstreaz-o pentru un nou dar. Vei umple cu ea cutia unde vei pune cadoul.

2. Hainele vechi

Fă regulat ordine în dulap, cu siguranță, vei găsi acolo lucruri de care ai și uitat. Dacă ai uitat de o haină timp de câteva luni, cel mai probabil, n-o vei mai îmbrăca niciodată.

Sfat: Hainele care nu le mai vin copiilor, vor prinde bine altor copii, mai nevoiași. Fă o donație și eliberează-ți dulapurile.

3. Florile ofelite

Primești atât de rar flori încât nu mai vrei să renunți la ele chiar și când sunt ofelite? Sau poate te gândești că o să faci o compoziție din ele când se vor usca? O astfel de abordare se iartă doar floriștilor.

Sfat: Dacă îți plac florile la nebunie, optează pentru cele în ghiveci. Oricare ar fi ele, în casă se păstrează doar plante vii.

4. Detaliile trecutului

Ai și tu niște cutiuțe sau sertare unde păstrezi ațe, cărți de vizită, lumânări arse pe jumătate, suvenire, nasturi, bucăți de stofe? Acum întreabă-te: pentru ce le păstrezi?

Sfat: Aruncă cu îndrăzneală toate aceste fleacuri de care n-ai nevoie. Dacă nu le-ai folosit până acum, nu mai există șanse să le folosești vreodată.

5. Cosmeticele și bijuteriile

În primul rând, verifică termenul de valabilitate al produselor cosmetice, iar în al doilea rând, nu lăsa fără pereche niciun cercel.

Sfat: De regulă produsele cosmetice sunt valabile 6 sau 12 luni după deschidere, așa că trebuie să le verifici neapărat. În caz contrar, acestea îți pot afecta pielea.

6. Cutiile goale de la medicamente

Unii sunt atât de conservatori încât nu aruncă nici prospectele de la medicamentele terminate.

Sfat: Fă ordine în trusa medicală. Aruncă medicamentele expirate și prospectele, cutiile de care nu mai ai nevoie. O să eliberezi foarte mult loc.

7. Bănuții aruncați peste tot

Cred că știi deja că banii iubesc ordinea. Strânge toate monedele din sertare, boluri, buzunare.

Sfat: Fă rost de o pușculiță și când se va umple te vei bucura de o sumă frumușică.