Moda niponă: Cele 8 trăsături de stil ale unei femei japoneze irezistibile

Pentru mulți, moda japoneză este asociată cu cosplay-ul (reîncarnarea diferitelor personaje în jocuri pe calculator, cinema, literatură și benzi desenate) sau cu un kimono.

Primul lucru de remarcat este că da, japonezii încă poartă haine tradiționale, dar cel mai adesea în legătură cu participarea la evenimente și festivaluri, nunți, înmormântări, ceremonii ale ceaiului sau sărbători naționale. Uneori, poți întâlni personalul în kimono în unități scumpe japoneze sau hoteluri tradiționale japoneze – ryokan-uri.

Dar stilul real de zi cu zi al japonezilor este complet diferit! Să subliniem principalele sale caracteristici.

 1. Stratificarea

Un tricou sau o rochie, o cămașă peste ele, apoi încă o jachetă și încă o vestă deasupra, de exemplu… Colanți + pantaloni scurți + șosete + cizme – asta e! Stratificarea în haine este într-adevăr o preferință de lungă durată pentru japonezi.

2. Reținere

Japonezilor nu le plac culorile strălucitoare în haine și preferă nuanțe calme, atenuate, considerându-le mai elegante. Și mai important este codul vestimentar. Educatorii, profesorii, ospătarii și șoferii de taxi, de exemplu, au propriile uniforme.

3. Potrivire lejeră

În special femeilor nu le place să arate părți ale corpului, așa că hainele sunt de obicei largi pentru a crea o siluetă măgulitoare. Uneori se folosește și lenjerie de corp adecvată pentru aceasta.

4. Minimalism

De obicei japonezii preferă hainele care au o croială laconică și un minim de detalii.

5. Fără blană

Femeile japoneze nu poartă haine de blană.

6. Lungimea fustei

Există un lucru care poate distra stilul casual al fetelor japoneze. Foarte rar arată decolteul și aproape niciodată nu poartă haine transparente, dar lungimea fustelor și a rochiilor este uneori destul de surprinzătoare. Uneori, un mini arată mai mult decât îndrăzneț.

7. Obsesia pentru marcă

Japonezii iubesc mărcile și poartă aproape întotdeauna doar originale.

8. Îmbrăcăminte elegantă pentru bărbați

Și separat aș dori să notez moda bărbaților japonezi. Sunt grozavi! Poate că, la noi, apariția fashionistelor japoneze ar ridica semne de întrebare, dar putem spune cu siguranță că printre toate popoarele asiatice, bărbații japonezi sunt cei care au un gust excelent. Doar dacă nu vorbim de angajați ai firmelor, care, în principiu, sunt toți îmbrăcați la fel.

Dar ție cum ți se pare stilul japonez ? Așteptăm să ne scrii mai jos în comentarii ! De asemenea, dacă ți-a plăcut acest articol, nu uita să-l distribui și prietenilor !