Milionarii îți explică de ce cumpărând o mașină nouă, arunci banii în vânt

Te gândești să-ți cumperi o mașină nou-nouță? Noi îți recomandăm să-ți folosești economiile mai inteligent. De ce? Pentru că achiziționarea unui automobil nou te va face să cheltuiești cu 20% mai mult. La această concluzie au ajuns milionarii în frunte cu David Bach, autorul cărții „The Automatic Millionaire”.

Iată 5 argumente pe care le aduc ei pentru a te convinge că nu face să cumperi o mașină din showroom.

Căderea imediată a costului

Specialișii au estimat că după ieșirea din showroom, mașina pierde 20% din preț. După jumătate de oră de mers, automobilul capătă statut de second-hand, chiar dacă nu are nicio zgârietură și are la bord 100 km. O astfel de mașină nu poate fi vândută la prețul de cumpărare.

Prețul ei se înjumătățește

După un an, mașina poate scădea în preț cu până la 50%. Imaginează-ți că peste un an va trebui s-o vinzi la jumătate de preț, deși autoturismul arată perfect…

Leasing auto – o sursă de supraviețuire pentru parcurile auto

Achiziționarea unui automobil în rate este o practică populară, însă deseori, în acest fel, oamenii își cumpără mașinile pe care nu și le permit.

Dacă leasingul pentru mașină te costă mai mult de 30% din venitul tău lunar, vei fi nevoit să-ți restricționezi toate cheltuielile, ceea ce-ți poate afecta viața.

Plătește înainte de termen

Dacă ai luat o mașină în leasing nu aștepta termenul stabilit de achitare, în caz că ai adunat niște bani, nu cumpăra ceva inutil, mai bine achită înainte de termen creditul. Astfel vei economisi.

Mașinile aproape noi sunt mai bune decât cele noi

Automobilele de 2-3 ani, care au un rulaj de până la 30 000 km arată, de regulă, foarte bine. Astfel vei economisi chiar și 60% din prețul mașinii.

Mașinile second-hand sunt alegerea pentru cei care cheltuiesc banii cu cap.

Sursa