Mi-am surprins vecina făcând o gaură într-un burete de bucătărie – acum folosesc și eu acest truc!

Cu ceva timp în urmă m-am trezit subit fără ceapă și am pornit în căutarea legumei râvnite pe la vecini, fiindcă operațiunile de la bucătărie nu puteau fi amânate pentru mult timp. Nu a trebuit să merg prea departe ca să fac rost de ceapă, dar am memorat acea zi pentru că mi-am surprins vecina făcând un lucru foarte bizar.

Mai exact, aceasta făcea o gaură în mijlocul unui burete de vase cu ajutorul unui foarfece. Pentru o clipă, m-am gândit că își ajută fiica cu vreo confecție pentru școală. Dar stați un pic? Care școală pe timp de pandemie? Curiozitatea mea creștea exponențial, la fel ca uimirea, și până la urmă nu am rezistat ispitei și am întrebat-o ce tot face cu buretele ăla.

Explicația ei a fost o adevărată revelație pentru mine. Am realizat că toată viața am utilizat bureții de bucătărie într-un mod greșit, mai bine zis i-am folosit corect, dar nu le-am valorificat potențialul în deplină măsură.

Citește și: 4 lucruri de care trebuie să te descotorosești, dacă ești o gospodină care se respectă!

Păi, de ce până la urmă a fost nevoie de acea gaură în burete?

Suport pentru burete de bucătărie

Imediat cum am ajuns acasă, am luat un foarfece de bucătărie și m-am apucat de găurit bureții.

S-a dovedit a fi mai simplu decât credeam. Tai buretele pe mijloc, după cum e indicat în imagine și faci o gaură de diametrul degetului arătător, chiar în mijlocul acestuia.

Buretele ar trebui să arate în felul următor.

Acum că e gata, îl poți agăța acolo unde îi este locul, și anume pe robinet.

Confortabil și util, nu? Dacă buretele este umed, apa se va scurge direct în chiuvetă. Nu trebuie să îl cauți, nu trebuie să îl scurgi, nu trebuie să-ți mai faci griji în legătură cu suprafețele umede după burete.

Citește și: Nu mai ai loc în bucătărie? 15 idei de organizare eficientă a spațiilor mici!

Totul este curat, uscat, îngrijit, și cel mai important – eficient și estetic plăcut! Până a descoperi acest truc păstram buretele pe un raft și întotdeauna se forma o baltă acolo. Acum totul e frumos și ordonat, iar buretele nu și-a pierdut din eficiență.

Ce părere ai despre acest truc? Sunt curioasă să aflu părerea ta!