Merită sau nu să optezi pentru o cabină de duș în detrimentul căzii

Spălatul corpului nu este doar este o procedură pentru igienă, dar și pentru relaxare sau chiar plăcere. De aceea alegerea între cabină de duș și cadă este una mai importantă decât credem inițial. Astăzi o să ne referim la avantajele și dezavantajele unei cabine de duș despre care trebuie să știe fiecare înainte de a face alegerea.

O cabină de duș cu dimensiuni reduse

La prima vedere, achiziționarea unei cabine de duș izolate pare o decizie bună. În acest caz, podeaua nu se stropește și rămâne uscată oricât de mult am stropi în interior.

Totodată, nu se fac urme de la picăturile de apă prin toată baia, este mai ușor de curățat și e mai puțină umiditate.

Încă un plus al cabinelor de duș este temperatura ridicată care se formează în interior. Chiar dacă în camera de baie este răcoare, în cabină se va face repede cald datorită apei. În cadă un astfel de efect nu poți obține.

În cabinele de duș mai mari și mai sofisticate există și duze pentru hidromasaj. Astfel masajul cu  puterea apei poate fi o adevărată plăcere. De asemenea, cabina de duș poate avea lumini colorate sau un aparat radio incorporat.

În ceea ce privește dezavantajele, trebuie să știi că baza acestora adesea este din acril, care nu poate fi spălat cu nimic abraziv. De asemenea, acrilul necesită a fi curățat foarte des, altfel se formează depuneri de rugină, calcar și murdărie pe care ulterior le vei spăla cu greu sau deloc.

După fiecare duș, trebuie să ștergi cu o cârpă uscată ușile din sticlă, altfel urmele de apă vor arăta foarte inestetic. Va trebui să aloci cam jumătate de oră pentru ca să cureți o cabină de duș.

Dacă cabina de duș dispune de ventilație e foarte bine, însă aceasta deseori este insuficientă și e nevoie de un sistem suplimentar de ventilare.

O problemă a duzelor de duș este și blocarea orificiilor, din cauza conținutului înalt de fier sau calcar în apă. Acest dezavantaj este cel mai răspândit în cazul duzelor de tavan ( dușul tropical).

Cam acestea ar fi în linii generale avantajele și dezavantajele unei cabine de duș. Nu-ți rămâne decât să alegi ce-ți convine.