Își merită banii: 7 mașini de familie care sunt FOARTE IEFTIN de întreținut

Mașina este una dintre cele mai importante achiziții din viața unui om, alături de cumpărarea unei locuințe. De aceea, alegerea mașinii trebuie tratată cu responsabilitate. Mai ales dacă nu ai cu se să o întreții.

Prin urmare, dacă vrei să-ți iei o mașină nouă sau vrei să-ți schimba mașina curentă, nu strică să știi care sunt costurile de întreținere ale ei, ca să poți să alegi o mașină cu costuri de operare mici. Iată 7 mașini pe care chiar merită să le achiziționezi.

1. Hyundai i30 (2007-2012)

Hyundai i30 (prima generație) arată ca o mașină coreeană tipică, dar este un automobil de familie cu adevărat practic și fiabil. Costul mediu al reparației este destul mic și de cele mai multe ori nu se strică nimic în afară de suspensie.

2. Toyota Prius (2003-2015)

Toyota Prius este un automobil hibrid care are o groază de fani și tot atâția răuvoitori. Indiferent de preferințe, un lucru e cert, Toyota Prius este o alegere universală, fiabilă, ușor de întreținut, care are probleme numai cu suspensia și mecanismul de aer condiționat.

3. Nissan Almera (2000-2006)

Compact, economic, confortabil – Nissan Almera este un automobil despre care nu poți spune că iese prea tare în evidență, dar care este rezistent și fiabil. Întreținerea lui este destul de ieftină, iar problemele se referă în principal la caseta de direcție și frâne.

4. Honda Civic (2000-2005)

A șaptea generație a legendarei Honda Civic nu este cea mai frumoasă și mai dinamică mașină, dar este una dintre cele mai reziste și ușor de întreținut. Problemele tipice ale modelului sunt legate de cutia de viteze și sistemul de alimentare cu combustibil.

5. Honda Accord (2008-2012)

Acesta e unul dintre cele mai populare sedanuri din lume. Mașina atrage milioane de șoferi prin confortul interior și dinamica de rulare, se defectează rar și este ieftin de întreținut. Defecțiunile tipice includ probleme cu electronicele, aerul condiționat și frânele.

6. Mercedes-Benz CLC (2000-2006)

Mercedes-Benz CLC este o alternativă excelentă la BMW Seria 1 și Audi A3. Coupe-ul german arată și mai atractiv datorită caroseriei „sportive”. Dar, în general, mașina este destul de fiabilă, doar că suspensia se defectează mai des decât ne-am fi dorit.

7. Honda Insight (2009-2014)

Honda Insight este o alegere bună pentru acei șoferi care doresc o mașină economică, dar nu doresc să se înghesuie într-un hatchback mic. Repararea acestei mașini nu este costisitoare, dar suspensia este totuși destul de slabă.

Bonus: Mitsubishi Lancer

O mașină legendară, care nu poate fi trecută cu vederea. Timpul mediu petrecut pentru reparații la o stație de service este mai mic de o oră, iar costul pieselor de schimb pentru Lancer este mai mic decât cel al colegilor din aceeași clasă.