Mănânci și slăbești: 12 sfaturi ca să mănânci mai puțin și să nu faci burtă!

Deși legătura dintre nutriția corectă și frumusețe a fost descoperită cu secole în urmă, multe femei continuă să treacă cu vederea peste acest lucru. În zadar, fiindcă mai mult de jumătate din problemele tenului, ale unghiilor, ale dinților și ale părului sunt rezultatul unei nutriții defectuoase. Iată 12 trucuri care nu doar vor rezolva aceste probleme, ci și te vor ajuta să slăbești. Mai bine zis, te vor ajuta să mănânci mai puțin.

Sfaturi care te vor ajuta să slăbești

1. Dacă ai mâncat acum o oră și iarăși ți-e foame. Este posibil să-ți fie de fapt… sete! Nutriționiștii spun că e bine să bei un pahar cu apă și să aștepți 10-15 minute. Deseori senzația de foame dispare. În plus, apa întotdeauna dă bine.

2. Învață să mănânci la aceeași oră. În acest fel, creierul se va obișnui cu noul regim alimentar și va declanșa senzația de foame la ora corectă. Cu timpul, dorința de a mânca la ore diferite va dispărea.

3. Mănâncă în porții mici. Cu cât e mai mică porția, cu atât o consumăm mai lent, deci mai sănătos. Obiceiul de a mânca în porții mici, variate, mestecând atent fiecare bucată e una dintre cele mai simple investiții în sănătatea ta pe termen lung. Dacă e nevoie, folosește farfurii și tacâmuri pentru copii.

4. Mănâncă lent și mestecă fiecare bucată de parcă e ultima. Senzația de sațietate apare la 20-30 de minute după consum. Deci, practic, la fiecare masă mâncăm mai mult decât se cuvine. Mai întâi, mâncarea îți umple stomacul, iar apoi un semnal special de sațietate este trimis către hipotalamus (partea creierului care răspunde de foame). Prin urmare, ridică-te de la masă flămândă. Sațietatea va veni mai târziu.

5. Regula cu cina până la ora 18, cu patru ore înainte de somn, este învechită. La fel ca dietele stricte. Aceste practici sunt istovitoare pentru organism și e demonstrat științific că după ele oamenii se îngrașă din nou pe parcursul următoarelor 12 luni. Ceea ce contează cu adevărat e să mănânci la ore regulate, diminuând presiunea pe sistemul digestiv. Dimineața mănâncă cel mai mult. La prânz mai puțin. Iar la cină puțin de tot.

6. Nu viziona seriale și show-uri de divertisment în timp ce mănânci. Pentru că nu vei putea controla consumul. Fie vei mânca prea repede, fie prea mult, fie nu vei mesteca mâncarea cum trebuie.

7. Oamenii de știință au descoperit că anumite culori stimulează apetitul. Studiile au demonstrat că oamenii care mănâncă din farfurii negre, maro sau verde închis – se satură mai repede. Iar cei care mănâncă din farfurii albe, se satură mai greu, pentru că nuanțele deschise stimulează apetitul.

8. Consumă alimente bogate în vitamina C. Cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între consumul de acid ascorbic și scăderea în greutate. Acest lucru se întâmplă pentru că vitamina C intensifică arderea grăsimilor cu 30% și reglează nivelul de zahăr în sânge, menținându-l în limitele normale.

9. Spală-te pe dinți după fiecare masă. E-n regulă. Japonezii fac asta mereu, chiar și după gustări. În schimb, vei fi mai puțin tentată să mănânci ceva nou.

10. Înlătură stimulentele. Prăjiturile, ciocolatele și gustările trebuie înlocuite cu produse mai puțin generoase în calorii. Dar nu mai puțin delicioase. De exemplu, cu mere, citrice, ardei gras, cătină albă sau coacăz negru, care sunt pline de vitamina C.

11. “Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană” – Hipocrate. Unii oameni fumează pentru a combate stresul, iar alții mănâncă. Nici una, nici alta nu funcționează. Fiindcă devii dependent de mâncare/țigări, iar absența lor te face și mai stresat.

12. Sună paradoxal, dar uneori trebuie să mâncăm mai mult ca să slăbim. Dacă dieta ta zilnică conține până la 1200-1500 de calorii, organismul devine stresat și, în loc să transforme grăsimea în energie – începe să o stocheze.

Citește și: NU mai ține diete: 5 cazuri când trebuie să mănânci MAI MULT, ca să slăbești!