Mănâncă și slăbește: 5 alimente care „ard” grăsimile văzând cu ochii!

Vitamina C (acidul ascorbic) este un nutrient esențial pentru sănătatea corpului uman. Ea susține toate funcțiile biologice și este deosebit de importantă pentru sinteza colagenului, vindecarea rănilor și întărirea sistemului imunitar.

Mai mult, cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între consumul de acid ascorbic și scăderea în greutate. Acest lucru se întâmplă pentru că vitamina C intensifică arderea grăsimilor cu 30% și reglează nivelul de zahăr în sânge, menținându-l în limitele normale. Iată 5 alimente super bogate în vitamina C, în afară de citrice și fără guava sau prune de kakadu, despre care mulți nici nu au auzit.

Alimente bogate în vitamina C

#1. Merele

Cum fără mere? După gustul ușor acrișor poți să-ți dai seama că merele sunt bogate în acid ascorbic. 100 de grame de mere conțin 166 de miligrame de vitamina C, în condițiile în care necesarul zilnic de vitamină este de 92 de miligrame. Merele pot fi găsite pe rafturi în orice perioadă a anului și sunt relativ ieftine indiferent de sezon.

#2. Cătina albă

Cei care au provizii de cătină în frigider sunt foarte norocoși, deoarece fructul de cătină conține de cinci ori mai multă vitamina C decât lămâia. 100 de grame de cătină conțin tocmai 200 mg de acid ascorbic. Nu-ți face griji că ai putea să consumi prea mult, deoarece excesul de acid este eliminat fără consecințe din organism.

#3. Coacăzul negru

Pe locul trei se află coacăzul negru. Fructele de coacăz negru sunt la fel de hrănitoare ca cele de cătină. Iar pe deasupra, conțin încă 12 vitamine utile pentru organism. Dar, cel mai important, coacăzul negru nu își pierde proprietățile după conservare, prin urmare, poate fi consumat chiar și în perioada rece a anului.

#4. Ardeiul gras roșu

Spre surprinderea multora, al doilea în acest clasamentul este ardeiul roșu. 100 de grame de ardei roșu conțin 250 de miligrame de vitamina C – mai mult decât lămâia și portocala luate împreună. Cu tot cu mere. Prin urmare, nu ezita să-l adaugi în salate.

#5. Măceșul

Campionul absolut în ceea ce privește conținutul de vitamina C este măceșul. Doar 5-6 fructe de măceș sunt suficiente pentru a asigura necesarul zilnic de acid ascorbic. Dar aceste cifre se referă numai la boabele proaspete. Fructele tratate își pierd 50% din proprietăți.

Citește și: Bunicul meu a trăit 102 ani! Nu trecea nicio zi fără să facă aceste 3 lucruri!