Mai multă atenție la antreu: 7 locuri care trădează dezordinea în casă

Curățenie ideală în casă poate fi doar într-un singur caz – când în ea nu locuiește nimeni. Dezordinea este acolo unde trăiesc oameni feirici, care preferă să facă alte lucruri în afară de curățenie. Există însă o categorie de locuințe în care parcă se face curățenie regulat, dar ele tot par dezordonate. Unele gospodine se enervează des la acest capitol. Iată 10 lucruri care crează senzația haosului în casă.

1. Antreul 

Antreul, holul sau livingul este prima odaie în care intră omul și își face o impresie despre casă. Dacă ai aici un pantofar în care stă toată încălțămintea una peste alta, iar prin jur mai sunt lăsate câteva perechi de pantofi și papuci de cameră atunci părerea este deja făcută.

2. Oglinzile

Oglinzile și suprafețele lucioase fac interiorul să arate mai bogat. Oglinzile mari lărgesc vizual spațiul și adaugă lumină, de aceea deseori alegem să avem cel puțin câte una în fiecare odaie. Condiția e ca acestea să fie fără urme de mâini pe ele, altfel dau senzația de mizerie. Chiar și în cazul când le ștergi zilnic, ai grijă să nu rămână urme de la cârpă.

3. Mocheta

Cândva putea să găsești mochetă în fiecare a doua casă. Este o opțiune confortabilă, mai ales când mergi cu picioarele goale. Însă atunci când se pătează, nu o poți duce la curățătorie. Oricât ai aspira-o, mocheta oricum în timp se murdărește și strică impresia despre toată locuința.

4. Rafturile

 În afară de faptul că trebuie să ștergi des praful de pe ele, aici se mai adună și lucruri intruse – unele mărunțișuri pe care le pui „pentru o vreme”. Acestea dau senzația de haos în casă.

5. Lustrele

Lustrele închise la culoare redau puțină lumină și crează o stare mohorâtă în odaie. Pe când lustrele albe se murdăresc foarte repede, ele adună praf și trebuie să le speli mai des. Găsește mijlocul de aur.

6. Mobilierul alb

Arată minunat, luminează și lărgește spațiul, dar se murdărește repede. O bucătărie albă, de exemplu, va fi mereu murdară de grăsime, chiar dacă o să te străduiești s-o speli în fiecare zi.

7. Faianța întunecată în baie

Neagră, maro sau bordo – arată foarte stilat. Însă urmele de săpun și calcar se vor vedea după fiecare duș. Dacă n-o vei șterge de fiecare dată, baia ta va fi murdară.