Mai multă atenție! 7 semne ale unei locuințe murdare, pe care femeia leneșă nu le vede

Probabil s-a întâmplat și cu tine. Atunci când mergi la cineva în ospeție, observi locurile murdare, chiar dacă gospodina zice că a făcut ordine generală astăzi. Cu siguranță asta se întâmplă și cu unii dintre oaspeții tăi, pentru că așa suntem noi, vedem mai bine neajunsurile altora decât pe ale noastre.

Iată care locuri murdare din casă sar în ochii vizitatorilor tăi, iar tu le scapi din vedere.

Urme pe oglindă

Nu este suficient să ștergi oglinda cu ceva, o poți face să arate și mai murdară. Pentru ca să nu lași urme, folosește o cârpă care absoarbe bine, stropește oglinda cu apă și oțet, șterge-o cu cârpa, după care cu niște ziare vechi. Nu-ți va scăpa nicio urmă!

Flori ofelite

Plantele de cameră nu doar înfrumusețează încăperea, dar și îmbunătățesc energia casei. Ce-i drept, doar atunci când nu uiți să le îngrijești. Nici draperia frumoasă, nici geamul bine spălat nu poate salva impresia despre locuință, dacă pe pervaz ai flori ofelite.

Praf pe rafturile de cărți

Atunci când ai acasă o bibliotecă mare, ștergerea rafturilor poate să-ți ia ceva timp și energie. Din această cauză, multe gospodine amână această sarcină. Și rău fac. Pe lângă faptul că praful de pe cărți se vede foarte bine, el mai este și unul dintre cei mai puternici alergeni. Cea mai ușoară metodă de a scăpa de praful de pe cărți, este să-l strângi cu aspiratorul.

Ecranul murdar al televizorului

Energia statică a televizorului atrage foarte bine praful, așa că e practic imposibil să nu se depună pe el. Atunci când îl ții permanent conectat, s-ar putea nici să nu vezi acest praf. La fel ca și oglinda, ecranul televizorului necesită îngrijire specială.

Părul pe podea

Oamenii de știință au stabilit că omul pierde în jur de 50-150 de fire de păr pe zi. Majoritatea dintre ele cad când te piepteni. Dacă n-o să le strângi atunci de pe jos, ele se vor împrăștia prin toată casa.

Puful de animale

Animalele de companie aduc nu doar emoții pozitive în plus, dar și griji în plus, mai ales cele drăguțe și pufoase. De obicei, puful lor se ține foarte bine de mobila moale, de covoare și haine. Stăpânii de animale s-au obișnuit atât de mult cu acesta, încât nici nu-l observă.

Să scapi de el nu este atât de greu cum pare. Îmbracă niște mănuși din latex, înmoaie-le în apă și freacă suprafețele cu ele. Părul de animale se va lipi de latex și vei putea ușor curăța totul.

Mirosul urât din frigider

Se întâmplă ca în casă să fie lună, iar frigiderul deschis pentru a scoate un mare deliciu culinar să răspândească o „aromă” insuportabilă. De vină poate fi niște lapte alterat sau o tartină uitată de o săptămână. Orice ar fi, când faci ordine în bucătărie nu uita și de frigider.