Magneți pe filtrul de ulei: Iată ce truc util cunosc automobiliștii experimentați!

Un automobilist bun știe, că motorul mașinii este una dintre cele mai scumpe și pretențiaose unități. Dacă nu ai grijă de motor în mod corespunzător, atunci foarte curând acesta va deveni o sursă de probleme grave. Cel mai important moment în îngrijirea unității de putere este înlocuirea uleiului de motor la timp. Fără de aceasta, funcționarea corectă a motorului nu este posibilă.

Conducătorii auto experimentați, de regulă, nu se ghidează după recomandările producătorului în ceea ce ține schimbul uleiului și îl fac mai devreme decât se cere. Aceștia se bazează nu pe instrucțiunile de utilizare și după kilometrajul mașinii, ci după orele de motor. De asemenea, fiecare automobilist cu experiență știe și ține minte, cât este de important să utilizeze uleiul potrivit pentru condițiile climatice adecvate.

Dar nu toate problemele legate de lubrifiere, pot fi rezolvate prin înlocuirea la timp. După cum se știe, multe elemente ale motorului prezintă în timpul funcționării o interacțiune mecanică sub formă de frecare. De-a lungul timpului, acest lucru duce la apariția rumegușului metalic minuscul, care trece în uleiul de motor. Nu trebuie să subestimezi efectul negativ pe care îl are acest rumeguș asupra motorului.

Problema este că rumegușul se acumulează treptat în inele, și, de asemenea, cauzează micro-deteriorarea cilindrilor motorului. Cu timpul, toate acestea pot duce cu ușurință la necesitatea de a revizui „inima” mașinii. Producătorii încearcă să rezolve această problemă, instalând un magnet pe conectorul de evacuare a uleiului, dar, după cum arată practica, acest lucru nu este întotdeauna suficient.

Scopul magnetului pe capac este evident – atrage rumegușul și îl determină să decanteze. Atunci când schimbi uleiul, acesta se îndepărtează cu ușurință. Automobiliștii, la rândul lor, au decis să perfecționeze această metodă. Magneții de neodim plasați în compartimentul motorului pot spori eficiența colectării rumegușului metalic din ulei. Cel mai bun loc pentru acest lucru ar fi filtrul de ulei prin care acesta circulă în mod constant. Desigur, magneții ar trebui să fie cât mai puternici.