Machiajul de întinerire: 9 pași pentru a ascunde pleoapele căzute!

Odată cu înaintarea în vârstă, multe femei se confruntă cu ptoza palpebrală a pleoapelor superioare sau, mai simplu vorbind, cu problema pleoapele căzute. Efectul de pleoapă căzută a unui sau a ambilor ochi limitează câmpul vizual, îți face fața mai tristă și adaugă 7-8 ani chiar și celor mai atrăgătoare femei.

Din fericire, problemă cosmetică poate fi rezolvată ușor,știind câteva trucuri simple de machiaj, care îți vor face ochii să arate mai mari, iar privirea mai expresivă. Însă e important să cunoști cum poți face acest lucru corect.

Citește și: 5 trucuri simple de machiaj, care te vor face să arăți cu 10 ani mai tânără

Machiaj pentru pleoape căzute, pas cu pas

1. Înainte de a aplica machiajul propriu-zis, evidențiază ușor sprâncenele, astfel încât acestea să aibă o formă curbată, dar fără a apela la pensetă, din moment ce naturalețea și volumul natural al sprâncenelor sunt la modă acum.

2. Mai întâi de toate, aplica o bază de machiaj, distribuită uniform pe toată suprafața pleoapelor superioare. Acest lucru va face machiajul mai rezistent, asigurând o fixare mai bună a fardului.

Machiaj pentru pleoape lăsate

3. Ulterior, aplică un strat de fard de culoarea piersicii sau de nuanță roz-deschis pe partea mobilă a pleoapei și unul de culoare albă în zona de sub sprâncene și în colțurile interioare ale ochilor, dar astfel încât trecerea să aibă loc gradat.

Citește și: Foto înainte-după machiaj: 9 dovezi uimitoare că machiajul este o magie

4. Evidențiază pliul pleoapei superioare cu nuanțe de bej și distribuie fardul spre colțul exterior al sprâncenelor.

Pleoape căzute și umflate – make up

5. Pentru a ridica vizual pleoapele, fixează creionul în următorul mod și evidențiază colțul ochilor cu fard de culoare maro, diminuând intensitatea dinspre interior spre exterior.

6. Cu un corector anticearcăn (un produs mai dens decât fondul de ten, care ajută la ascunderea imperfecțiunilor mărunte ale pielii) conturează pleoapă inferioară, subliniind trecerea de la o nuanță la alta a fardului.

Citește și: Simplu și eficient: 10 trucuri de machiaj ca să arăți mai tânără cu 10 ani!

Machiaj de întinerire

7. Aplică un fard de culoare maro de o nuanță cât mai întunecată pe pleoapa inferioară, accentuând colțurile exterioare ale ochilor.

8. Înarmează-te cu atenție și precizie pentru a trasa corect liniile. După ce ai făcut acest pas, aplică puțin fard de culoare maro peste linii ca acestea să nu arate vulgar.

9. În cele in urmă, aplică rimelul. Mai întâi, răsucește genele cu un ondulator pentru a le fixa în poziția corectă, după care aplică 2 straturi de rimel pentru a le oferi volum și expresivitate.

Citește și: Uită de machiaj! 5 nuanțe ale părului, care te vor face să arăți mai tânără chiar și fără machiaj