Lupți cu kilogramele în plus? Evită aceste 5 alimente, care îți provoacă foame

Toate femeile își doresc o siluetă suplă. Unora le este dat de la natură, iar altele trebuie să muncească mult ca să rămână în formă.

Dacă lupți cu kilogramele în plus, trebuie să eviți alimentele care îți provoacă foame. Nu știi care sunt? Citește următorul articol și vei afla.

Merele

Merele sunt în lista alimentelor ce provoacă foame. Aceste fructe conțin numeroși acizi organici: malic, citric, tartric, clorogenic și ursolic. De asemenea, conțin zaharuri, care stimulează producția de suc gastric și cresc nivelul glucozei în sânge. Cu cât mâncăm mai multe fructe, cu atât vrem să mâncăm mai mult.

Iaurtul degresat

Iaurtul degresat nu este cea mai bună alegere pentru micul dejun, deoarece nu îți va oferi sațietate. Vei dori să iei o gustare foarte curând după un astfel de mic dejun. Ca să faci iaurtul mai sățios poți adăuga fibre dietetice, ca de exemplu pătrunjel, mărar sau busuioc.

Chiflele sau alte produse de patiserie

Chifle și alte produse de patiserie nu sunt cu siguranță potrivite pentru o gustare. Nutriționiștii spun că aceste alimente acționează asupra creierului pentru a declanșa un efect de eliberare a dopaminei. Acest hormon provoacă fericire și ne face să ne dorim și mai mult dulciuri, astfel menținând creierul într-o stare de excitare. Deci, este mai bine să refuzi doar brioșele, pâinea albă și, de asemenea, pastele albe.

Sucurile fresh

În sucuri se conține mai mult zahăr decât în fructe în stare proaspătă. Conform calculelor nutriționiștilor, există până la 4 lingurițe per pahar. Este naiv să speri că vei pierde în greutate consumând cantități mari de suc.

Înlocuiește sucurile cu smoothie-uri din fibre sau shake-uri din fructe și legume. Sunt mult mai utile.

Gustările sărate

În primul rând, gustările sărate sunt adăugate glutamat de sodiu, un amplificator de aromă. În al doilea rând, toate aceste gustări sunt un set de carbohidrați simpli.

La întrebarea: cum să scapi de foamea falsă? – nutriționiștii răspund: trebuie să o satisfaci cu o nutrienți: proteine, grăsimi și carbohidrați complecși.