Locuința perfectă: 7 reguli de aur, pe care le știu doar designerii

Cu toții dorim să avem o locuință perfectă pentru noi, nu neapărat pentru toată lumea, în care să domine confortul și armonia. Însă nu oricine are viziune creativă și gusturi stilate ca să amenajeze totul ideal. Acesta însă nu este un motiv să cauți disperat un designer, nu te teme de greutăți, doar trebuie să te documentezi un pic la acest subiect. Important este ca să gândești rațional toate aspectele. Iată 7 reguli de care să te conduci.

1. O planificare funcțională, bine gândită

Înainte să te apuci de reparație, gândește-te cum o să amenajezi mobilierul în camere. Designerii se pricep foarte bine la asta, dar dacă nu vrei să plătești unul, te poți descurca de sine stătător.

Găsește site-uri și programe pentru designeri. Cu ajutorul lor, poți încerca diferite variante de planificare virtuală. Este suficient să indici parametrii încăperii ca să vezi ce fel de mobilier o să-ți încapă.

2. Mobilier de calitate

Nu economisi pe mobilă. Cheltuind o sumă bunicică pe obiecte de mobilier, vei investi în viitor. Datorită mobilierului frumos, de calitate înaltă, odaia va arăta stilat și modern încă mulți ani înainte. Se recomandă să renunți la imprimeuri și tapițerii colorate, o să obosești repede de ele.

3. Obiecte sanitare de calitate

Alegerea obiectelor sanitare este o etapă importantă a fiecărei reparații. Cu cât mai sigură și mai rezistentă va fi, cu atât mai mult te va sluji, fără să-și modifice aspectul. Orice scurgere poate să-ți aducă nu numai dispoziție proastă, dar și o nouă reparație și neînțelegeri cu vecinii inundați.

4. Iluminare eficientă

Luminile poziționate corect, alegerea intensității și tipului, pot transforma semnificativ orice odaie. Cu asta te pot ajuta electricienii care vor instala totul.

5. Plantele

Plantele de cameră conferă încăperilor senzația de „acasă”. Dacă nu te consideri un florist priceput, cumpără câteva flori pentru începători, care nu necesită mari bătăi de cap. Florile îți vor înfrumuseța locuința.

6. Nu păstra lucrurile inutile

Nicio locuință nu tolerează haosul. Nu trebuie să-ți umpli spațiul cu lucruri pe care nu le folosești. Probabil,unele vaze sau figurine nu trebuie să se mai regăsească în casa ta după reparație.

7. Individualitatea este cheia

S-ar putea să fi văzut la prieteni sau într-o revistă locuința ideală. Dar nu te grăbi s-o copiezi! În acest fel riști să-ți pierzi individualitatea. Inspiră-te de la alții, dar nu uita să conectezi și propria imaginație.