Lipsă de spațiu în bucătărie? 7 sfaturi pentru a profita la maximum, de o bucătărie mică

Multe gospodine știu exact ce înseamnă o bucătărie mică. Incapacitatea de a pune o cratiță, lipsa completă a spațiului liber. Cu toate acestea, nu disperați, designerii moderni nu stau cu mâinile în șolduri. Iată 7 sfaturi pentru a profita la maximum de o bucătărie mică.

1.Depozitare pe pereți

Orice lucru lipsit care nu are loc în dulapuri poate fi agățat pe pereți. Amintiți-vă, într-o bucătărie mică nu ar trebui să existe goluri și decoruri inutile pe pereți. În loc de aceste lucruri inutile, atașați pe pereți panouri perforate, cârlige și benzi magnetice. Acest truc vă va permite să aveți locuri de stocare suplimentare și să aveți cât mai mult spațiu de lucru.

2. Sisteme închise și deschise

Dulăpioarele agățate arată destul de voluminoase, deși sunt practice din punct de vedere al vieții de zi cu zi. Cu toate acestea, pentru a împiedica bucătăria să fie suprasolicitată, combinați sistemele închise cu rafturile deschise. Cel mai bine este să depozitați lucrurile care sunt folosite cel mai des pe rafturi: vase, căni, condimente și alte lucruri mici.

3. Zonă de luat masa non-standard

Nu este întotdeauna posibil să amplasați o zonă de luat masa într-o bucătărie mică. În acest caz, vă recomandăm să acordați atenție soluțiilor non-standard. De exemplu, puteți organiza o zonă de luat masa sub forma unui ghișeu de bar în locul pervazului. Acest lucru vă oferă atât un loc de odihnă, cât și o suprafață de lucru suplimentară pentru gătit.

4. Colțar

Un colțar este cea mai bună soluție pentru o bucătărie mică. Este practic și vă oferă posibilitatea să folosiți colțul ca loc de depozitare. Aceste proprietăți sunt principalele criterii care trebuie respectate atunci când amenajați un spațiu modest.

5. Liniile originale

Cine a spus că blatul de bucătărie ar trebui să aibă o formă dreptunghiulară? Modelele moderne demonstrează contrariul. Opțiunile non-standard, designerii le recomandă tuturor celor care doresc să scoată la maximum un spațiu foarte modest.

6. Tehnologia modernă

Alegeți aparate încorporate moderne ori de câte ori este posibil. Modelul clasic obișnuit al acestui aparat ocupă spațiul unui întreg dulap de bucătărie, dacă nu chiar mai mult. Cu toate acestea, conform informațiilor noastre, există opțiuni mult mai moderne și ergonomice pentru hote încorporate care pot fi ușor ascunse într-un dulap obișnuit de perete, lăsând spațiu pentru depozitarea unor lucruri mici.

7. Culori închise

În ultima vreme, toți sunt obsedați de flori. Din toate resursele, ei trâmbițează că culorile deschise cresc spațiul, iar cele întunecate, dimpotrivă, îl reduc. Credem că nu trebuie să vă gândiți la acest lucru și să vă simțiți liberi să folosiți culorile care vă plac. În ceea ce privește bucătăria, principalul lucru aici sunt sistemele de depozitare, nu culoarea. Singurul lucru de luat în considerare în ceea ce privește paleta principală este că culorile cum ar fi albul, vă vor obliga să curățați constant pereții.