Lecții despre psihologia umană: Aceste 20 de învățături te vor ajuta să-i înțelegi mai bine pe cei din jur!

Lumea contemporană este înnebunită după autocunoaștere, iar psihologia devine un subiect de interes pentru tot mai multe persoane. La urma urmei, fiecare din noi își dorește să fie în armonie cu propriul „eu” și să construiască relații armonioase cu cei care-l înconjoară. Ca să fii mai aproape de acest țel, am pregătit pentru tine 20 de curiozități despre psihicul uman, care te vor ajuta să înțelegi mai bine lumea în care trăim.

Curiozități despre psihicul uman

#1. Oamenii care se simt nesiguri pe forțele proprii și au stimă scăzută de sine sunt mai predispuși să-i jignească și să-i umilească pe alții. În acest fel, voluntar sau involuntar, ei încearcă să-și trateze rănile sufletești.

#2. “Glumind, putem spune orice, chiar și adevărul” – Sigmund Freud. Fără să-și dea seama, multe persoane spun sub formă de glumă ceea ce îi frământă în interior, dar nu au curajul să recunoască. Așa că dacă o prietenă îți spune în glumă “mă iei de nevastă?“, bucură-te sau fugi, pentru că cel mai probabil chiar își dorește acest lucru.

#3. Savanții au demonstrat că pentru oamenii care ne înconjoară suntem întotdeauna un pic mai frumoși decât credem noi înșine despre noi.

#4. Când o persoană pe care o cunoaștem spune că vrea să ne întrebe ceva, involuntar începem să ne amintim toate lucrurile rele sau rușinoase pe care le-am făcut în ultimul timp.

#5. Se spune că timpul vindecă rănile. Nu e adevărat, rănile rămân, timpul doar le acoperă cu cicatrici și ne învață să trăim cu durerea.

#6. Omul are nevoie de aproximativ două luni pentru a se debarasa de un obicei sau a se adapta la noile condiții. Mai bine zis creierul. După două luni conexiunile nervoase se reconstruiesc și revenim în zona de confort.

#7. De regulă, oamenii care vor să iubească, își iau pisici, iar cei care vor să se simtă iubiți, își iau câini.

#8. “Totul se reduce la ultima persoană la care te gândeşti noaptea, acolo se află inima ta..” – Charles Bukowski. Persoana la care te gândești înainte de somn este motivul fericirii/nefericirii tale. Gândește-te mai bine la tine.

#9. O persoană îndrăgostită este predispusă să vadă semne acolo unde ele nu există.

#10. Persoanele cu preferințe muzicale similare ne par mai atrăgătoare la nivel de subconștient.

#11. Cu cât sunt mai mari așteptările noastre în legătură cu un fapt sau un eveniment, cu atât mai mare este dezamăgirea dacă acest lucru nu se întâmplă.

#12. De îndată ce îți recunoști neajunsurile, oamenii nu le vor mai putea folosi împotriva ta.

#13. Cu cât o persoană este mai inteligentă, cu atât mai des își pune la îndoială propriile convingeri.

#14. Când o companie de oameni izbucnește în râs, fiecare se uită involuntar la persoana pe care o place cel mai mult.

#15. O semnătură poate spune multe despre o persoană. De exemplu, cu cât semnătura este mai mare, cu atât este mai mare stima de sine.

#16. Oamenii care merg repede sunt de obicei mai încrezători și mai fericiți decât cei care merg într-un ritm lent.

#17. Deseori cel mai bun mod de a atrage pe cineva este să nu-i mai acorzi atenție. Remarque spunea că doar cel ce nu vrea să rețină nimic, deține totul.

#18. Cel mai des oamenii nu ascultă ce spui, ci își așteaptă rândul să vorbească.

#19. Oamenii inteligenți tind să se subestimeze, în timp ce proștii sunt siguri în superioritatea lor.

#20. Subiectul preferat al fiecărui om este propria persoană. Prin urmare, dacă vrei să fii pe placul cuiva, lasă-l să vorbească despre sine.

Citește și: 15 învățături de la Natalia Bekhtereva, femeia care și-a dedicat întreaga viață studierii creierului uman!