Lecția de make-up: 5 Greșeli în machiajul ochilor pe care să nu le mai faci!

Fiecare femeie își dorește să arate perfect. Iar un machiaj reușit este cea mai scurtă cale pentru a atinge acest scop! Ochii conturați corect atrag atenția și admirația celor din jur. Ține cont de câteva sfaturi în machiajul ochilor, pentru a te bucura de cel mai frumos rezultat.

Iată 5 greșeli frecvente în machiajul ochilor:

1.Aplici mai întâi fondul de ten apoi machiajul ochilor

Chiar dacă ești un virtuoz al machiajului, oricum vei lăsa o urmă de fard pe pielea feței. Și dacă la început aceste urme nu sunt vizibile, în timpul zilei, încălzindu-se pe piele, ele se vor face văzute. Te plângeai că fardul lasă urme sub ochi? Acum știi de ce!

Așadar, regula numărul 1: mai întâi aplici o bază pentru pleoape, apoi fardul sau creionul și abia după asta – fondul de ten.

2.Aplici un strat prea gros de creion dermatograf

Inițial, scopul dermatografului era de a face genele mai dense vizual, ceea ce este ușor de realizat prin desenul atent a liniei de creștere a lor. Dar, gândește-te: e logic ca genele negre să arate mai bine, mai voluminoase și mai lungi pe un fundal deschis, nu? Cu cât linia dermatografului este mai lată și mai întunecată, cu atât mai scurte și mai prost arată genele tale!

3.Nu îți matifiezi pleoapele

Chiar dacă nu porți fard de ochi, pleoapele lucioase ca și fiind unse cu ulei arată îngrozitor. Aplică o bază matifiantă pe ele înainte de a folosi rimelul sau poartă șervețele matifiante pentru a corecta situația din când în când.

4.Aplici rimelul printr-o singură mișcare

Pentru ca genele tale să fie mai voluminoase, rimelul trebuie aplicat nu printr-o mișcare directă, ci prin înclinarea periei la rădăcini pentru a ridica genele și a le face mai curbate. Mai mult de atât, după primul strat este bine să aștepți 2-3 minute pentru ca rimelul se se „prindă”, apoi aplică al doilea strat. Astfel, nu vei avea ghemulețe sau gene lipite.

5.Machiezi mai întâi un ochi apoi celălalt

Așa nu vei obține simetrie! Toate produsele pe care le folosești, trebuie să le aplici treptat mai întâi la un ochi apoi la celălalt, atunci în proces vei observa diferența. Dacă aceasta va apărea vei putea corecta cu ușurință situația.