Le vei arunca imediat: 5 obiecte din casă care te îmbolnăvesc

Statul în casă este o ocazie foarte bună pentru a face ceea ce nu reușeai până acum. De exemplu, să faci ordine în dulapuri sau să arunci unele lucruri, pe care le folosești zilnic și care sunt cauza alergiilor și îmbolnăvirilor în familia ta.

Perdeaua de duș

Perdeaua umedă este un mediu excelent pentru înmulțirea microorganismelor, mucegaiului și a fungilor. Acestea pot fi o cauză a infecțiilor urinare sau intestinale.

Pentru a le evita, spală perdeaua de 2 ori pe lună sau alege o perdea cu efect antibacterian.

Lumânările parfumate

În prezent, lumânările parfumate se găsesc practic în orice casă. Dar câți dintre noi au citit compoziția lor de pe etichetă? Lumânările de parafină pot elimina toxine periculoase, care provoacă astm și alte boli respiratorii. Dacă nu vrei să te expui riscului, alege lumânări pe bază de ceară naturală.

Salteaua de calitate joasă

Somnul pe o astfel de saltea poate duce la apariția durerilor de spate, articulații, mușchi și poate provoca probleme ale aparatului locomotor. Riști să ai un somn neodihnitor, iar în mod regulat, acesta ne poate afecta serios sănătatea.

Bineînțeles, saltelele ortopedice costă destul de mulți bani, dar acesta nu este lucrul pe care trebuie să economisești.

Covorașul de baie

Încă un loc perfect pentru înmulțirea mucegaiului și fungilor. Covorașele de baie trebuie spălate cel puțin o dată la 2 săptămâni, iar unele chiar trebuie schimbate, întrucât spălatul este ineficient.

Jucăriile moi

Acestea sunt o bucurie pentru copii, dar și un magnet pentru praf. Trebuie să le speli de câteva ori pe lună. Jucăriile de pluș nespălate favorizează apariția alergiilor și a astmului la copii.