Lasă pedalele în pace: 5 trucuri ca să reduci consumul de carburant

Automobilele sunt utile, dar și generează cheltuieli, uneori destul de mari. Recent, un prieten mi-a dezvăluit câteva secrete de economisire a combustibilului. Chiar am simțit diferența!

1. Lasă acceleratorul și frâna în pace

Înainte, imediat ce semaforul arăta verde, apăsam acceleratorul la maxim. Credeam că arăt cool, dar de fapt, făceam motorul să consume mai mult combustibil, ca să facă față unei astfel de solicitări.

Cam așa se întâmplă și cu frânatul. Atunci când frânezi brusc la semafor, benzina începe să curgă din plin. Luând în calcul numărul de semafoare din oraș, consumul evident că e mare.

Acum am devenit mult mai calm în acest sens.

2. Nu exagera cu viteza

Atunci când automobilul trece de 120km/h consumă mai mult decât în mod normal. Cu cât e mai mare viteza, cu atât mai mare este rezistența aerului. Ai încercat să fugi împotriva vântului? Bineînțeles, obosești mai repede. Pentru a face față acestei sarcini, mașina va avea nevoie de o cantitate mai mare de benzină.

3. Deconectează și elimină tot ce n-ai nevoie

Nu ține în portbagaj lucruri grele, care nu-ți trebuiesc zilnic: scule pentru reparația casei, corturi, bicicleta copilului sau alte obiecte pe care nu urmează să le utilizezi degrabă. Surplusul de greutate în portbagaj de doar 40-50 de kg, face să consumi cu 1-1,5 l combustibil mai mult la o sută de km.

La fel, minimizează și utilizarea diferitor gadget-uri și încărcătoare. Evită când e posibil să conectezi aerul condiționat.

4. Renunță la deplasările pe timp de ploaie

În acest caz, se mărește puterea de rezistență. E o situația similară cu cea de accelerare, doar că pe timp de ploaie, consumul se va mări chiar și la viteza de 60 km/h.

5. Presiunea corectă în pneuri

Presiunea corectă în pneuri te ajută să economisești carburant. Presiunea mai mică  decât e necesar în pneuri duce la o creștere a consumului cu până la 5%. Fiecare model de mașină are recomandarea ei de la producători în ceea ce privește presiunea în roți.

Sursa