Lasă oamenii să plece: 8 sfaturi elementare, care îți vor face viața mai bună

Noi, toți, comitem unele și aceleași greșeli, ne lovim cu capul de lecțiile neînvățate, pe care viața ni le oferă insistent iar și iar.

Am adunat „greblele” pe care călcăm cu toții cel mai des. O să-ți pară foarte cunoscute.

1. Învață să-ți asumi responsabilități

Noi suntem responsabili pentru ceea ce se întâmplă în viața noastră. Renunță în a acuza pe alții de toate nereușitele tale. Asumă-ți în întregime responsabilitatea pentru viața ta, o să te convingi că merită.

2. Încearcă să accepți

Oamenii se schimbă. Este un adevăr. Însă doar dacă ei își doresc singuri asta. Noi nu-i putem schimba, dar îi putem accepta așa cum sunt.

3. Lasă timpul să repare

Ceea ce a fost a trecut. Nu suntem în stare să întoarcem timpul. Și nici nu cred că avem nevoie de asta. Fraza banală că tot ce se face se face spre bine, cât n-ar fi de straniu, funcționează.

4. Fii puternic

Există oameni care au nevoie de tine. Noi trebuie să fim puternici, pentru ca să le satisfacem aceste nevoi. Nu de dragul lor, ci de dragul nostru. Să simți că cineva are nevoie de tine este un sentiment incredibil. Fiecare trebuie să știe ce înseamnă asta.

5. Gândește-te la urmări și nu la dorințele trecătoare

Orice acțiune a noastră, chiar și nesemnificativă, ne schimbă viața și o influențează pe a celor din jur. Imaginează-ți că viața este un joc de șah și încearcă să prevezi urmările acțiunilor tale. Nu o să reușești de fiecare dată, dar o să-ți formezi un obicei bun de a te gândi la consecințe.

6. Încearcă să fii mai curajos

Cel mai fantastic sentiment în viață nu este dragostea. Este senzația că ai procedat corect, că ai făcut ceva important, că viața ta este așa cum trebuie. Și pentru asta e nevoie doar să faci așa cum îți spune inima.

7. Caută reciprocitate. Restul ignoră

Înconjoară-te de oameni care te iubesc. Pare simplu? Și dacă ar fi simplu, atunci de ce continuăm să comunicăm cu cei care nu ne fac fericiți, nu ne provoacă nicio emoție și nu ne fac nicio plăcere. Noi putem să ne alegem prietenii. Alege-i pe cei ce te-au ales pe tine.

8. Nu amâna viața

Majoritatea dintre noi trăiesc de parcă o vor face veșnic. Amânăm lucruri importante pentru lunea viitoare, care nu mai sosește. Refuzăm oportunitățile de a ne schimba viața. Tot timpul așteptăm ceva, iar timpul pleacă.

Sursa