La prietena mea, e mereu curățenie ideală. E life hack sau antiexemplu? Judecă tu!

Prietena mea cu soțul său s-au mutat recent la casă nouă. Reparația e proaspăt terminată, mobilierul e perfect. Am fost aseară la ea în ospeție. Soțul și fiul plecase la țară, la bunici. În casă la ei nu e pur și simplu curat, e perfect, ca în reviste. Fiecare obiect e la locul său, totul este organizat, nu există nimic în plus. Am intrat în baie ca să mă spăl pe mâini, nicio urmă de apă pe baterie. La mine e așa, doar imediat ce termin curățenia. Bineînțeles, am complimentat-o pentru asta, iar ea a bufnit în plâns.

S-a gândit ea să înceapă o viață nouă, în casă nouă. A aranjat toate lucrurile după metoda KonMari – este atunci când hainele sunt aranjate vertical și nu orizontal. A cumpărat sisteme de depozitare complexe pentru toate lucrurile. Le-a oferit celor ai casei 4 instrucțiuni cum să păstreze ordinea în casă.

Tu știi, de exemplu, cum spălând obiectele sanitare cromate sâmbăta să fie la fel de lucioase și vineri? Prietena mea știe! După ce se spală pe mâini, ea îmbracă mănuși de unică folosință, ia un prospop și șterge suprafața lavoarului și robinetului. Apoi pune prosopul la uscat și aruncă mănușile. De ce are nevoie de mănuși? Habar n-am!

După ce mi-a povestit asta, mi-am dat seama că atunci când m-am spălat eu pe mâini, am lăsat acolo multe urme. Și asta este doar despre spălatul mâinilor!

Acum băieților casei le este interzis să folosească vasul de toaletă din picioare. Ea controlează asta! Pentru bucătărie sunt alte instrucțiuni. Altfel spus, viața este o luptă. Soțul și fiul tot mai des își petrec week-end-urile la țară. Iar prietena a recunoscut că nu așa și-a imaginat noua ei viață, dar nu poate să renunțe.

Curățenia ideală? Acum am înțeles cum s-o obțin! Doar că pentru mine nu este un life hack, ci mai de grabă, un antiexemplu. O astfel de curățenie, nu lasă loc pentru fericire. Tu ce părere ai?

Sursa