La ce să te uiți când intri într-un local: 15 dezvăluiri neașteptate ale angajaților restaurantelor

Chiar dacă ești un client fidel al vreunei rețele de restaurante, să nu uiți că fiecare local are un manager diferit și alți angajați. Pentru ca să nu-ți strici impresiile, bucătarii, chelnerii și alți lucrători din cafenele și restaurante au dezvăluit câteva indicii care îți pot prognoza rezultatul vizitei tale înainte ca ea să înceapă.

Iată câteva sfaturi la ce să acorzi atenție când intri într-un local să ei masa.

1. Dacă în cafenea este un automat cu băuturi carbogazoase, ia un șervețel alb de hârtie și șterge robinetul de la Sprite sau 7Up, el trebuie să rămână curat. Dacă vei vedea urme de culoare verde sau roz, înseamnă că e mucegai și condițiile de întreținere a acestuia nu sunt cele mai bune.

2. Roagă pe cineva din personal să-ți recomande un fel de mâncare. Dacă ei îți descriu cu ușurință cele mai bune bucate, înseamnă că au voie să mănânce aici și e un local bun. Dacă nu-ți pot răspunde, cel mai probabil politica cafenelei lasă de dorit.

3. Dacă ții o anumită dietă, de exemplu, vegană, cel mai bine să mergi în restaurante cu acest specific. Într-un restaurant obișnuit bucătarul, ca să-ți prepare ceva ție, va folosi aceleași ustensile și tigăi pe care le-a utilizat ca să găteasă ceva ce tu nu mănânci.

4. Dacă ai intrat într-un restaurant și multă lume stă fără mâncare în față, mai bine pleacă. O să aștepți o veșnicie să te servească.

5. Angajații sunt supraobosiți? Cum crezi ce fel de condiții sanitare sunt aici, dacă aceștia sunt extenuați și nemulțumiți?

6.  Prea multe feluri de mâncare în meniu vorbește despre bucate congelate. Iar calitatea gătitului, probabil are de suferit. În astfel de localuri mai bine comandă felul de mâncare care este cel mai popular. Dacă meniul este mai mic, înseamnă că bucătarii știu bine să gătească aceste feluri de mâncare.

7. Fii atent la solnițele de pe masă. Dacă sunt murdare și înfundate, înseamnă că e cam așa și la bucătărie.

8. Atunci când comanzi fructe de mare, întreabă de unde sunt aduse. Dacă angajatul îți va numi fără îndoială un loc, comandă, dacă nu, mai bine ia-ți altceva.

9. Luni și joi, de regulă, sunt zile în care se livrează produsele la restaurante. În aceste zile este cea mai proaspătă mâncare.

10. Dacă într-un restaurant tradițional sunt mulți vizitatori de această etnie, înseamnă că acolo se gătește gustos, în caz contrar, mai bine gustă dintr-o bucătărie străină în altă parte.

11. Sala pentru servire într-un restaurant, de obicei, este de 2 ori mai curată decât bucătăria. Dacă aici nu e prea curat, imaginează-ți cum este acolo unde se prepară totul.

12. Soțul meu este bucătar-șef. Plecăm imediat dintr-un restaurant, dacă el vede că chelnerii nu au încălțăminte antiderapantă. Soțul spune că dacă nu le pasă de angajați, înseamnă că nu le pasă nici de noi.

13. Starea toaletelor vorbește despre starea bucătăriei unui local. S-ar putea ca acolo să fie și mai grav.

14. Bucătăria deschisă în sala pentru servire este un nou trend pentru restaurante. Dacă acolo nu se gătește, înseamnă că au ceva de ascuns.

15. Acordă atenție la steamer-ul aparatului de cafea. Dacă pe el sunt urme albe de lapte sau de murdărie, înseamnă că acesta nu este curățat zilnic și acolo se adună multe bacterii.