La ce folosește capătul metalic al ruletei: Doar 3 din 10 meșteri folosesc ruleta corect!

Ruleta este un instrument indispensabil pentru cei care întotdeauna renovează ceva. Cu toate că o folosim încă din copilărie, puțini știu să o folosească corect. Iată câteva șiretlicuri cu ruleta despre care, probabil, nu ai știut.

De ce capătul ruletei se mișcă?

De regulă, ruletele au un capăt mobil. Majoritatea oamenilor nu îi acordă atenție sau îl fixează cu un nit, ca să nu îi mai încurce. Și doar un procent îl folosesc așa cum a fost gândit. Terminația metalică nu e fixată strâns în mod deliberat. Degajarea elimină eroarea de măsurare atunci când faci măsurări interioare sau exterioare ale unui obiect.

De ce e nevoie de gaura de la capătul ruletei?

Dacă ai folosit măcar o dată ruleta, cu siguranță ai observat că are un mic orificiu la capăt. Nici de această dată gaura nu a fost făcută pentru frumusețe. Ea are un rol practic foarte important.

Unii meșteri sunt nevoiți să lucreze singuri și îți dai seama că e greu să faci măsurările de unul singur. Datorită acelei găuri, poți bate un cui și problema s-a rezolvat. De altfel, unele rulete sunt echipate cu magneți la capăt pentru a facilita aceste operațiuni.

Cum să faci măsurări într-un colț?

Măsurarea într-un colț e o sarcină care îți poate da mari bătăi de cap. Primul lucru pe care trebuie să-l știi este că nu e neapărat să lipești banda de perete. La modul practic, e suficient să lipești carcasa ruletei de perete și să adaugi lungimea ei, care, cel mai des e specificată chiar pe carcasă.

Cum măsori un obiect prea mare?

Dacă banda de măsurare nu este suficient de lungă, de exemplu, pentru a face măsurări pe podea – aplică pe podea o bandă autoadezivă de mascare. Ea se lipește și se desprinde ușor și pe dânsa poți face marcaje cu creionul. Prin urmare, poți împărți distanța în două-trei segmente așa încât să poți face măsurările până la capăt.

Ruletă în loc de compas

Cu ajutorul unei rulete poți faci măsurări circulare. E suficient să fixezi un creion de carcasă exact ca în imaginea de mai jos.

Fă notițe pe carcasa ruletei

Decât să te bazezi pe memorie, e mai bine să-ți faci notițe. Și cea mai simplă cale e să aplici aceeași bandă de mascare pe carcasa ruletei.

Împarte segmentele de pe banda de măsurare

Pentru a împărți orice număr în jumătate, trebuie să găsești valoarea pe banda de măsurare și să o aliniezi la valoarea zero, îndoind banda în jumătate. Pe centrul îndoiturii va fi cifra de care ai nevoie.

Citește și: De ce să ștergi pantofii cu spray multifuncțional și încă 6 trucuri utile în gospodărie!