Jumătate din defecțiunile mașinii de spălat pot fi evitate dacă ții cont de această regulă!

Mașina noastră de spălat este veche. O avem de 8 ani și a îndurat multe. Când fiica noastră era mică, dădeam drumul mașinii de câteva ori pe zi, de fiecare dată la programe diferite. De două ori a trebuit să o reparăm. În general, eu și soțul meu suntem responsabili în ceea ce privește starea electrocasnicelor, dar niciunul din noi nu a atras atenția la capacul de jos, din partea dreaptă a mașinii de spălat.

Mașina de spălat nu mai trage apa

Cu 3 luni în urmă ea s-a stricat. Pur și simplu a încetat să mai tragă apa pentru spălare. Am chemat un instalator și acesta ne-a spus că trebuie să înlocuim pompa de evacuare, ne-a explicat esența problemei și cum o putem preveni.

Meșterul ne-a zis ca în spatele acelui capac putem găsi filtrul mașinii de spălat rufe. De regulă, acesta e atacat de scame, păr, pietricele, nasturi și monede. Prin urmare, trebuie curățat periodic. Într-adevăr, era naiv să credem că toate acestea dispar în mod miraculos din tambur.

Spuneam anterior că am apelat de două ori la un service pentru repararea mașinilor de spălat. Ce-i drept, cu probleme de altă natură, dar, cel mai probabil, filtrul a fost curățat și atunci pentru profilaxie. Asta i-a prelungit viața mașinii.

Filtru înfundat mașina de spălat

Pentru a curăța filtrul – deconectează cablul de alimentare și îndepărtează capacul exterior. Înăutru vei descoperi un mic capac cu mâner și furtunul de evacuare de urgență. Cu ajutorul furtunului trebuie să evacuezi apa rămasă în mașina de spălat. După scurgerea apei, trage de mânerul capacului prin rotirea acestuia în sens invers acelor de ceasornic. Curăță filtrul de scame sub un jet de apă caldă și montează-l la loc.

Când l-am scos prima oară, acesta era plin de mucegai, scame și murdărie. Din spusele instalatorului, mașina s-a defectat din cauza filtrului înfundat. Cel mai probabil, acolo a pătruns un obiect mai mare, care a creat presiune suplimentară pe aparat și a provocat defectarea pompei de evacuare. El ne-a atenționat că filtrul trebuie curățat o dată la 2-3 luni pentru a evita astfel de neplăceri pe viitor.

Citește și: Te-ai săturat de depunerile de calcar? 11 sfaturi cum să cureți corect mașina de spălat!