La aceste 6 obiecte inutile din bucătărie trebuie să renunți cât mai urgent

Bucătăria este una dintre cele mai importante odăi din locuință, pentru că anume acolo se adună toată familia. Iată de ce, ea necesită o reînnoire periodică. Și când spunem reînnoire nu ne referim la vopsitul pereților sau schimbatul mobilierului, ci la aruncarea anumitor obiecte inutile, care îi strică aspectul sau îți pun sănătatea în pericol.

1. Magneții de frigider

Mulți practică să aducă din călătorii magneți de frigider, care cu timpul ajung să ocupe toată suprafața acestuia. Deși fiecare în parte este un lucru drăguț, care îți provoacă amintiri plăcute, împreună nu fac decât să creeze senzația de haos și dezordine în bucătărie. Mai devreme sau mai târziu va trebui să renunți la ele.

2. Bureții pentru veselă

Aceștia trebuie schimbați cât mai des, se știe că mediul umed, cu resturi de mâncare, este perfect pentru înmulțirea bacteriilor. În acest mod, bacteriile patogene ajung pe farfurii în timpul spălării și măresc riscul intoxicațiilor alimentare. Schimbă bureții cel puțin o dată la 2 săptămâni.

3. Condimentele vechi

Și condimentele au termen de valabilitate, maxim 5 ani, după care își pierd proprietățile. Din ele dispar uleiurile eterice și pot căpăta mucegai. De aceea, fă o mică revizie pe raftul cu mirodenii.

4. Vesela spartă

Potrivit unor credințe, farfuriile și ceștile sparte aduc neînțelegeri în familie. Și chiar dacă nu ești superstițioasă, trebuie să arunci vesela stricată, cel puțin pentru propria siguranță. Pe lângă faptul că te poți răni, crăpăturile adună bacterii care otrăvesc alimentele sau lichidele.

5. Articolele din textil

Prosoapele îndeplinesc nu doar funcția lor directă, dar și cea de înfrumusețare a interiorului. Cu ajutorul lor, designerii creează accente frumoase în bucătărie. Dacă acestea sunt vechi și pătate, va avea de suferit și aspectul încăperii. La fel e și cu draperiile sau fețele de masă.

6. Caserolele din plastic

Și obiectele din plastic au un termen de valabilitate, acestea nu trebuiesc folosite mai mult de 3 ani. În acest timp, plasticul începe să se îngălbenească, să fie plin de zgârâieturi, crăpături și începe să absoarbă grăsimi. Mult mai practice sunt recipientele de depozitare din sticlă.