Jucăriile de pluș sau mobila murdară: 10 obiecte care trădează sărăcia, chiar și în locuințele de lux

În ziua de astăzi, oricine își poate crea o locuință minunată, iar pentru asta are nevoie doar de simțul stilului și de puțină documentare despre tendințe în design. Chiar și așa, principiile de bază rămân confortul, funcționalitatea și armonia estetică. Există însă câteva lucruri care nu-și au locul într-o locuință. Ele denotă sărăcie și chiar mizerie.

1. Electrocasnice de clasa Premium

Un cuptor sau o plită de clasa Premium trebuie să se găsească într-o bucătărie pe măsură. Dacă avem un mobilier de bucătărie modest, poate învechit și ieftin, n-o să impresionezi pe nimeni cu electrocasnice super moderne și sofisticate. Ele vor accentua și mai mult interiorul mediocru.

2. Obsedarea de branduri

Nu trebuie să devii obsedat de cele mai renumite branduri. Atunci când mobila este de la un producător, tapetul de la altul și decorul la un al treilea interiorul devine prea pompos și denotă lipsă de gust. Limitează-te la unu-doi producători, altfel obiectele stilate pe fonul lor vor arăta ca un gunoi.

3. Farfurie pentru pliculețe de ceai

Pentru ca să-și personalizeze cumva bucătăria, gospodinele deseori pun la vedere ceșcuțe frumoase, farfurii sau figurine. Dar e nevoie oare de o farfurie pentru pliculețele de ceai folosite? Bineînțeles că nu. Asta vorbește despre meticulozitate și lăcomie. Oaspeții o să te demascheze imediat. În plus, aceasta strică impresia unei locuințe bine aranjate.

4. Pungă cu pungi

Multă lume adună pungi din plastic cu anii, cu gândul că o să trebuiască. Poate că și trebuiesc, dar foarte rar și puține dintre ele. Păstrează doar câteva pungi pentru astfel de situații, restul aruncă-le că nu-ți înfrumusețează în niciun fel casa, chiar dacă nu sunt la vedere.

5. Sticle din plastic

Un raft cu sticle goale din plastic adunate nu te ajută cu nimic. Măcar te-ai întrebat vreodată pentru ce le păstrezi?

6. Jucării de pluș în exces

Jucăriile de pluș sunt un cadou frumos în copilărie, dar aduce emoții pozitive efemere. Deși amintirile te vor răscoli uneori, aceste jucării vechi și murdare nu-ți mai înfrumusețează casa. Cel mai bine e să le speli și să le donezi unui orfelinat, vei aduce mult mai multe bucurii.

7. Veselă stricată

Orice obiect stricat aduce energie negativă în casă. Știi bine că n-o so repari, chiar dacă te gândești la acest lucru de câte ori îl vezi. Cu siguranță, ai suficiente farfurii și fără cea stricată.

8. Bucăți neterminate de săpun

Văzând la cineva săpunuri neterminate lângă lavoar, te gândești iarăși la meticulozitatea și lăcomia gazdei. Este neplăcut și inestetic să vezi aceste rămășițe în săpunieră. Niciun oaspete nu te va înțelege.

Un săpun nou arată mult mai bine.

9. Lenjerie de pat din satin sau mătase

Cândva se considera că atunci când patul este aranjat cu lenjerie de mătase, gazdele sunt niște oameni bogați. În lumea modernă, această idee nu mai este valabilă. Pur și simplu, vei fi considerat lipsit de gust.

10. Mobilă moale murdară

Mobila joacă un rol foarte important în ceea ce privește interiorul. Ea poate spune multe despre stăpân. După suprafața canapelei poți judeca cât de curată este persoana și cât de mult prețuiește lucrurile. Dacă nu-ți permiți o mobilă nouă, schimbă țesătura.

Sursa