Îți vor face viața mai ușoară: 16 trucuri ingenioase pentru micile probleme din viața de zi cu zi!

Micile trucuri de gospodărie îți pot economisi timpul, energia, nervii și banii. Le învățăm de la mame, tați, prieteni, din cărți și de pe internet, dar niciodată nu se termină. Și într-un mod miraculos, toate ne fac viața mai ușoară. Află în continuare cum să scapi de mirosul de usturoi de pe mâini, cum să-ți usuci mai rapid pantofii și ce să faci dacă șaibele pentru șuruburi s-au terminat în momentul nepotrivit.

Sfaturi pentru viața de zi cu zi

#1. Dacă nu ai husă de protecție pentru căști, dar nu vrei să le ții dezordonate în buzunar, poți folosi un ou de plastic de la Kinder Surprise.

#2. Ai uitat să scoți la timp untul din frigider și acest lucru ți-a dat planurile peste cap? Nu te descuraja, acoperă untul cu un pahar și deliciul se va topi mult mai rapid.

#3. Capacele, strecurătoarea și tocatorul ocupă prea mult spațiu pe blatul de bucătărie? Nu-i o problemă! Montând câteva cârlige în ușa dulapului de sub chiuvetă poți optimiza spațiul din bucătăria ta.

#4. De altfel, știai că 8/10 gospodine nu folosesc tocatorul de bucătărie corect?

Trucuri utile în gospodărie

#5. Ca pâinea prăjită să se răcească mai rapid și pentru a preveni formarea condensului sub felii, lasă pâinea pe masă ca în imaginea de mai jos.

#6. Ca tava pentru vopsea să rămână curată, acoperă suprafața acesteia cu polietilenă sau cu folie alimentară. Acest truc nu va afecta procesul de lucru, dar la final vei avea de spălat cu un obiect mai puțin.

#7. Dacă ai pierdut capacul de la etanșantul adeziv, poți confecționa un capac temporar folosind dopul de la o sticlă de vin. Pur și simplu fă o gaură în dop cu ajutorul unui burghiu electric și acoperă gura de scurgere.

#8. Dacă te-ai apucat de vopsit plinta de la nivelul scărilor interioare, poți folosi rămășițele de laminat pentru a proteja scara de stropi.

Trucuri utile în casă

#9. Pantofii umezi se usucă greu. Pentru a-i usca mai repede vei avea nevoie de o mână de nisip igienic pentru pisici. Toarnă nisipul în pungi micuțe de nailon (le poți confecționa dintr-o pereche veche de ciorapi) și lăsa-l să stea în pantofi timp de o noapte. Cristalele de silicat din componența lui vor absorbi toată umezeală.

#10. Dacă ți s-a epuizat stocul de șaibe pentru șuruburi în momentul nepotrivit, nu te descuraja. Găurește o monedă cu ajutorul unui burghiu și continuă munca.

#11. Ai nevoie de un suport pentru tabletă ca să vizionezi ceva în timp ce iei masa? Nu va trebui să pleci prea departe pentru a rezolva această problemă.

#12. Dacă nu vrei să sacrifici furculița, poți folosi un cofraj pentru ouă.

Sfaturi utile în gospodărie

#13. Ca polonicul să nu alunece în oală în timp ce ești ocupată cu altceva, fixează-l cu ajutorul unei lingure, după cum este indicat în imagine.

#14. Mirosul de usturoi de pe mâini poate fi îndepărtat dacă freci ușor mâinile de orice suprafață inoxidabilă.

#15. Păstrează borcanul cu unt de arahide cu susul în jos și data viitoare îți va fi mai ușor să-l extragi.

#16. Nu arunca verdețurile îngălbenite. Acestea pot fi tocate mărunt și amestecate cu ulei de măsline. Soluția se pune la înghețat, iar cuburile obținute pot fi folosite în salate sau paste.

Citește și: Dumnezeu îi ajută pe cei care se ajută singuri: 7 sfaturi utile care îți pot salva viața!