Îți vin oaspeții în 30 de minute? 11 trucuri care-ți vor face casa să pară mai curată!

Oamenii ospitalieri sunt întotdeauna pregătiți pentru vizitele neașteptate ale rudelor și prietenilor, cu toate că tocmai astfel de întâlniri sunt cele care îi “ajută” pe proprietari să-și vadă locuința dintr-o perspectivă complet diferită.

Chiar dacă într-o singură clipă toate carențele casei par să iasă la iveală, fii pe pace, musafirii nu sunt niciodată atât de vigilenți după cum par la prima vedere. Există un șir de elemente la care aceștia atrag atenția în primul rând și lucrând asupra lor, apartamentul tău va arăta întotdeauna peste orice așteptări. Despre 11 asemenea elemente, vom discuta în detaliu astăzi.

Sfaturi pentru o casă curată

Pragul trebuie să fie curat, iar ușa de la intrare – imaculată

Teatrul începe de la vestibul, iar casa de la ușa de la intrare. Ușa reprezintă prima componentă necesară pentru crearea unei impresii impecabile, la urma urmei, este primul lucru pe care-l văd oaspeții înainte de a păși pragul casei tale. Prin urmare, data viitoare când vei face curat, nu uita să verifici aspectul ușii și al spațiului de la intrare. Pe ușă nu trebuie să fie amprente, pete, praf și ai grijă ca covorașul pentru încălțăminte să fie curat.

Holul trebuie să fie demn de admirație

Prima impresie se întâmplă o singură dată! Prin urmare, vezi să nu o dai în bară. Cel mai probabil, impresia musafirilor tăi despre tine se va forma deja la această etapă și dacă dai greș, va fi dificil să o schimbi. Succesul se ascunde în detalii mărunte, dar importante, de exemplu, într-un cuier sau o bară comodă pentru a agăța îmbrăcămintea exterioară, într-un suport stilat și practic pentru pantofi sau într-o etajeră pentru accesorii. Toate aceste detalii îi arată oaspetelui cât de mult ții la dânsul și cât de binevenit este în casa ta.

Citește și: Ce fel de gospodină ești? 9 lucruri pe care orice gospodină trebuie să le aibă în casă!

Trucuri pentru o casă curată

Aroma și mirosurile trebuie să fie plăcute

Petrecând mult timp în casă, te obișnuiești cu mirosul care te înconjoară, chiar dacă acesta s-ar putea să fie nu tocmai cel mai plăcut. În schimb, oaspeții observă diferența aproape instantaneu și chiar și o curățenie perfectă, nu mai poate corecta impresia negativă provocată de un miros neplăcut.

Dar cum să te asiguri că în casa ta miroase frumos? Simplu. Fă curățenie cu regularitate, aruncă gunoiul în fiecare zi și cumpără câteva plante de interior, care purifică aerul și produc oxigen. Dacă nu ai făcut acest lucru până acum, iar oaspeții îți bat la ușă, poți apela la lumânări parfumate, difuzoare de aromă și, bineînțeles, la mirosul îmbietor al bucatelor proaspăt preparate.

Citește și: Primul pas pe care trebuie să-l faci ca în casa ta să miroase a succes și prosperitate!

Baia și toaleta trebuie să arate impecabil

Mai devreme sau mai târziu, toată lumea este nevoită să parcurgă acest traseu. O baie și o toaletă murdară nu numai că provoacă senzația de dezgust, dar strică instantaneu și impresia despre proprietarii locuinței. Și invers, instalațiile sanitare dezinfectate, strălucitoare, ies imediat în evidență și creează o atmosferă plăcută.

Apropo, dacă vizitatorii te-au luat pe nepregătite și ai timp să faci curățenie într-o singură încăpere din casă, începe cu baia și toaleta. Pentru început, dezinfectează closetul și chiuveta. Asigură-te că nu au rămas pete și depuneri. Înlocuiește prosoapele murdare și asigură-te că articolele de igienă sunt curate și proaspete, dar și că ai stocuri suficiente de hârtie igienică, loțiuni și odorizant.

Sfaturi practice pentru curățenie

Scapă de părul de animale prin casă

Fiecare persoană care deține un animal de companie are motive să fie îngrijorat de prezența părului de animale, mai ales atunci când are musafiri. Nu toată lumea iubește animalele, iar pentru unii, mirosul sau părul de animale poate fi chiar dezgustător.
Îndepărtează părul de pe mobilier și pardoseală cu ajutorul unui aspirator, o rolă lipicioasă sau o cârpă umedă. Și nu uita să cureți spațiul unde pisica ia masa și locul unde merge la toaletă.

Ce faci cu pieptenii și periile de păr?

De regulă, pieptenii și periile de păr nu au un loc permanent în care pot fi păstrate. Îți poți coafa părul în hol, în baie, în dormitor și, în consecință, ustensilele rămân acolo unde le-ai lăsat. Cu toate astea, nu contează unde se află peria, ci în ce stare e. Nimeni nu vrea sa vadă un ghem de păr murdar, încâlcit într-o perie, cu atât mai mult dacă aparține altcuiva.

Citește și: 7 trucuri simple de urmat pentru ca să fie mereu curat în casă

Sfaturi curățenie generală

Masa de bucătărie și aureola confortului

Cel mai des, bucătăria e locul unde sunt primiți vizitatorii. Prin urmare, curățenia acesteia trebuie să fie prioritatea ta numărul 1, iar masa de bucătărie, elementul central la care ar trebui să atragi atenția. Încearcă din start să îndepărtezi toate detaliile inutile, să ștergi suprafața acesteia, iar apoi să așezi o față de masă festivă, să aranjezi tăcâmurile și să faci rost de scaune curate și confortabile.

Vesela ca o operă de artă 

Vesela trebuie să strălucească! Chiar și impresia de la cele mai delicioase bucate din lume, preparate de cei mai buni bucătari, poate fi stricată din cauza unui set de tacâmuri urâte, vechi sau neîngrijite. Urmele pe pahare rămase după spălare, amprentele, rugina, zgârieturile – nimic din toate astea, nu trebuie să te sustragă de la luarea mesei, nici pe tine, nici pe oaspeții tăi.

Citește și: Scapă de ele! 5 piese de mobilier, care provoacă dezordine în casă

Sfaturi pentru amenajarea locuinței

Iluminarea interiorului

Multe persoane fie fac abuz de luminozitate, fie nu-și iluminează suficient de bine casa. Chiar dacă tu te-ai obișnuit deja, atât în primul caz, cât și în al doilea, oaspeții pot simți un disconfort puternic soldat cu dureri de cap. Sfatul nostru este să recurgi cât mai mult la lumina naturală, iar dacă oaspeții rămân peste noapte să te asiguri că ai suficiente surse de lumină artificială, începând cu lămpi și terminând cu lumânări, în dependență de atmosfera necesară.

Oglinzile și alte suprafețe reflectorizante

În epoca selfie-urilor, locul unde e amplasată oglinda a devenit un adevărat altar pentru omul contemporan. Fii sigur că oaspeții tăi vor găsi oglinda, într-un fel sau altul, iar suprafețele murdare vor ieși în evidență imediat. Prin urmare, înainte de vizita propriu-zisă, verifică starea tuturor oglinzilor, inclusiv în baie și în dormitor. Practic, e suficient să le ștergi cu o lavetă din microfibră, pe care poți aplica și o soluție specială, dacă petele nu dispar.

Citește și: 9 modalități simple de a-ți împrospăta casa în 5 minute!

Sfaturi curățenie în casă

Praful și murdăria de pe podea și covoare

Cel mai bun indicator al unei case îngrijite sunt șosetele curate ale oaspeților tăi. Covoarele sunt medii foarte “fertile” pentru praf, firimituri, păr și alte reziduuri, de aia, ar fi mai bine să păstrezi covoarele curate în mod implicit, ca să nu fie nevoie să dai cu aspiratorul cu 2 ore înainte să-ți vină musafirii.

Și nu uita de un adevăr simplu: casa e oglinda sufletului tău. Păstrând ordinea și curățenia în casă, vei păstra ordinea și armonia în suflet.